SOFIAMILK

Depend O2 Mud Mask

För ett tag sedan fick jag hem en produkt som jag faktiskt aldrig hade hört talats om innan. Depend O2 Mud Mask är, lustigt nog, en lermask för naglarna. Japp, du läste rätt! Precis som en ansiktsmask ska denna lilla tub rengöra, fuktbalansera, ge näring och verka stärkande - men för naglarna. Dessutom ska den förbättra vidhäftningsförmågan och genom detta få lacket att sitta bättre. Jag tycker det här är så roligt! Verkligen en knepig liten pryl!

 
Masken är avokadogrön, något rinnig i konsistensen och påminner mycket om LUSH rengöring Herbalism på doften. Masken ska appliceras på rena naglar och sitta i 7-10min, tills den är helt torr. Efter verkningstiden ska masken masseras med en bomullspad för att sedan sköljas bort med ljummet vatten.
 
Jag har bara testat den en gång, och har därför ännu inte märkt någon direkt skillnad på naglarna. Huruvida vidhäftningsförmågan förbättras återstår helt enkelt att se, jag lackade direkt efter och ska försöka hålla koll på om jag får mindre släpp från lacket än vanligt. Jag ska absolut de den fler försök och se hur det artar sig och om nagelkvalitén förbättras. Om inte annat är det kul grej att testa!
 
Kostar 89:- och innehåller 10ml.
 
 

DIY // bokmärke av ett eklöv

Papper är ett så himla fint pysselmaterialet. Det kan verkligen formas, vikas och klippas i oändlighet, och kommer ju ursprungligen från jordens kanske finaste tillgång. Därför tänkte jag att det vore kul att sluta cirkeln och göra ett bokmärke i form av ett eklöv. Motivet måste såklart inte vara från just en ek, välj vad du själv tycker är fint! Allra mest passande skulle ju nästan ett boklöv vara.
 

Du behöver:
- en bit papper i den färg du önskar
- sax/skalpell
- lim/dubbelhäftande tejp
- blyertspenna
- och ett löv att utgå ifrån, såklart!
 

Börja med att rita av lövets (eller ditt valda motivs) konturer mot ditt papper. Försök få med så många detaljer och naturliga inbuktningar som möjligt, det gör att man tydligare ser vad motivet ska föreställa sen i efterhand. 
 

Skär/klipp sedan ut lövets form. Skär även ut en liten remsa till baksidan med en bredd på ca 0.5cm. Gör den två cm längre än du vill ha den sedan när den är färdigvikt. Vik sedan in en cm i var ände, limma/tejpa på undersidan av flärparna och fäst på baksidan.

 
Klart! En annan fin grej som är gjord av papper är såklart böcker. Boken jag läser (om) är förresten Per Anders Fogelströms första del av fem i romanserien "Stad". 
 
 

Real Techniques - vilka borstar gillar jag?

När det kommer till sminkborstar klappar mitt hjärta lite extra. Att ha ett bra, djurvänligt set borstar som man trivs med tycker jag är A och O, oavsett om man bara sminkar sig till vardags själv eller om man sminkar andra. Det spelar ingen roll hur grym en produkt är om den appliceras med en kass borste, för resultatet blir aldrig bättre än vad dina redskap är. Men det måste inte bli speciellt dyrt för det!
 
Real Techniques är, som du säkert redan vet, ett välkänt sminkborstmärke med ett stort utbud, vilket ju kan göra det lite svårt att veta vilka borstar som är värda att köpa. Jag tänkte därför gå igenom de borstar jag har köpt från märket och berätta lite om vad jag tycker om varje enskild borste. Kom ihåg att det här är vad jag personligen tycker, och om jag gillar/ogillar en borste måste inte det innebära att den funkar likadant för dig. Det gäller att känna efter och testa sig fram, precis som med allt annat!
 

De lila borstarna är till för ögonpartiet, de orangea för bas och de rosa för färg. Detta tycker jag inte man behöver tänka på så mycket, för det är inte alltid som borstarnas namn stämmer överens med det användningsområde som de lämpar sig bäst för. Använd dem till det du tycker passar bäst!
 
Många av Real Techniques borstar säljs i kit, vilket kan vara både bra och mindre bra. Det positiva är att du får fler borstar till ett lägre pris än om man skulle köpa varje borste separat, men det det är sällan jag behöver eller vill köpa alla borstar i kitten. Börjar man från noll och inte äger några sminkborstar alls är det såklart smart, men om man redan har ett gäng borstar och endast vill komplettera kan det kännas onödigt att ha dubbelt av en borstvariant man redan har och är nöjd med. I kitten medföljer även en förvaringsväska för borstarna, som du kan se lite längre ner i inlägget.
 
Vi börjar med CORE COLLECTION: innehåller fyra borstar med orange skaft, som ju står för bas.
 
- Contour Brush: en shadingborste i helt rätt storlek. Varken för fast eller lös, känns klockren i sin utformning.
- Pointed Foundation Brush: skulle jag inte vilja kalla för foundationborste p.g.a. storleken. Den är verkligen pytteliten! Att applicera foundation med denna skulle ta hela dagen. Jag använder väldigt sällan platta foundationborstar, men denna ser jag ändå användningsområden för, t.ex. concealer under ögonen eller runt näsvingarna. Men som foundationborste? Nope!
- Detailer Brush: ska kunna användas för både läppar och concealer. Är kanske i det största laget för läppar, men är kanonbra för concealer när man vill vara extra precis, t.ex. på finnar. Använder denna ofta!
- Buffing Brush: stjärnan i kitet. Åh, vad jag önskar att denna såldes separat, för då hade jag med stor sannolikhet skaffat en till. Beskrivs som en puder- och mineralpuderborste, men jag använder den enbart till flytande foundation. Den är rund och tät utan att bli för kompakt och gör det superlätt att blanda in foundation. En av mina absoluta favoritborstar.
 
Vi går över till TRAVEL ESSENTIALS: innehåller tre borstar, en från varje färgkategori. Här är ett exempel där jag egentligen inte ville köpa alla borstar i setet, jag var mest ute efter Multi Task Brush.
 
- Essential Foundation Brush: den här ska jag ärligt säga att jag inte har testat, eftersom jag som sagt sällan använder platta foundationborstar. Den känns lite kompaktare än din standarspensel, och även denna är mindre, även om den är snäppet större och fylligare än Pointed Foundation Brush.
- Domed Shadow Brush: en lite större, tätare blendingpensel till ögonlocket. Denna använder jag gärna till krämskuggor, exempelvis denna, eftersom den gör det lätt att blanda ut kanterna. 
- Multi Task Brush: en multifunktionell borste med kanonbra form och perfekt längd på stråna. Denna använder jag ofta, främst till rouge och bronzer, men även till löspuder ibland.
 
 
Och det sista kittet, STARTER SET: ett kit med fem borstar anpasade för ögonområdet.
 
- Deluxe Crease Brush: påminner en del om Domed Shadow Brush, men är helt rund och något tätare. Även denna använder jag till krämskuggor, men även under ögat som concealerborste. Detta är också en borste jag använder väldigt ofta!
- Base Shadow Brush: en av mina absoluta favoritborstar till ögongloben. Är lagom fluffig utan att bli lös eller spretig. Kanonbra!
- Accent Brush: en miniliten borste! Denna använder jag gärna till att skugga under ögat eller tona ut kajal på ögonlocket.
- Fine Liner Brush: är tyvärr inte så "fine" som namnet antyder. Det är svårt att få till smala linjer med denna, även som spetsen allra längst fram faktiskt är ganska tunn. Den är lite för spretig för att vara en fulländad eyelinerpensel. Det finns absolut bättre alternativ.
- Brow Brush: den här förstår jag mig inte på alls. Alldeles för bred, plockar nästan inte upp någon produkt och är ojämnt skuren i toppen. Nä, denna gillar jag faktiskt inte alls! 
 
Dessa borstar säljs separat:
 
- Expert Face Brush: som en oval, lite mer kompakt version av Buffing Brush. Dessa använder jag nästan lika mycket och jag tycker så, så mycket om dem.
- Powder Brush: en gigantisk, fluffig puderborste som gör det lätt att fördela puder jämnt över ansiktet. För att komma åt på mindre ställen behövs dock något med mer precision...
 
- ... exempelvis Setting Brush: den perfekta borsten för puder under ögonen! Den kommer åt överallt, och är även fin att applicera highlight med.
- Blush Brush: är alldeles för stor för rouge i min mening. Stråna är långa och flygiga, raka motsatsen till vad jag söker i en rougeborste. Istället använder jag den till bronzer eller löspuder, till det tycker den är grym!
 
Det smarta med förvaringsväskan som medföljer kitten är att man kan vika den till ett stöd. Efter att jag tvättat penslarna brukar jag ibland sätta dem uppochner i stödet så att vattnet lättare rinner ut. Om vatten rinner in i skaftet är det lätt hänt att limmet som stråna är fästa med löses upp, vilket gör att stråna kan släppa.
 
Och slutligen en liten jämförelse för att förtydliga skillnaden mellan en vanlig, platt foundationborste (från EcoTools) med Real Techniques varianter.
 
Sammanfattningsvis tycker jag att Real techniques är ett jättefint borstmärke där man får mycket för pengarna, men med några få missar i kitten. Deras nya Bold Metals-kollektion ska vi inte ens snacka om, så himla fina. Och dyra, tyvärr. Vilka är dina favoriter från Real Techniques?
 
 

Essie - pinking about you & limo-scene

Essie - limo-scene
Essie - pinking about you
 
Att ha neutrala naglar behöver inte alls vara tråkigt! För tillfället bär mina naglar en favoritkombo från Essie, med tre tunna lager limo-scene + ett lager pinking about you över. Vad som gör Essie till ett av mina favoritmärken gällande nagellack (förutom färgutbudet, borsten och hållbarheten) är att de ständigt uppdaterar sitt utbud med träffsäkra, tillfälliga kollektioner. Just det ljusrosaglittriga pinking about you kommer från förra årets Rosa Bandet-kollektion, och finns tyvärr inte att köpa längre. Jag är väldigt glad att jag fick tag i ett exemplar, för vad jag gillar med detta effektlack är att glitterkorna är matta, och därmed inte reklekterar något ljus. Till vardags brukar jag i vanliga fall skippa glitterlack, just eftersom jag lätt känner mig som en discokula (och att glitter är så svårt att få bort!), men det här bär jag mer än gärna till vardags. Jag hoppas att de kommer ut med något liknande i höst också!
 
Färgen jag bär under, Limo-scene, finns som tur är i bassortimentet. Trots sin enkelhet är det faktiskt ett av mina favoritlack, alla kategorier, just eftersom man kan anpassa täckgraden utifrån antal appliceringar. Ett lager blir transparent och utjämnande, två lager ger lite mer färg och täckning och tre lager blir nästan fulltäckande. Just tack vare variationsmöjligheterna känns det som att man får ut mycket från ett enda lack! Att färgen är en helt magisk, ljustonad mellanväg av nude/rosa gör det hela ännu trevligare. Jag kan bara inte tröttna på denna.
 
 
 

Att odla avokado

För lite mer än ett år sedan satte jag några avokadokärnor över vattenglas, med hjälp av tre tandpetare i varje kärna för att hålla dem uppe. Några månader senare började två av kärnorna spricka, och en kraftig, vit rot stack ut ur botten av dem båda. Idag har de växt till sig och bildat två små fina avokadoträd. Att odla avokado kan vara lite knepigt, men det är absolut inte omöjligt! Det är just klurigheten som gör att det blir extra roligt när det väl blir resultat. Jag tänkte ge några tips, från kärna till träd:
 
VATTENGLASMETODEN:
För att få rot på avokadokärnor kan du gå olika sätt tillväga. Som sagt började jag med vattenglasmetoden, vilket jag gissar är den vanligaste, där man låter ungefär 2/3 av kärnan vila i vatten. Det är viktigt att botten hela tiden är under vatten så att kärnan inte hänger och torkar i luften, men det är minst lika viktigt att kärnan inte dränks. Håll vattennivån lagom och byt vatten då och då för att hålla det rent och fräscht, det blir lätt geggigt annars.
 
DIREKT I JORD-METODEN:
En annan metod är att skippa vattenglaset och sätta kärnan direkt i jord, vilket är vad jag har gjort med kärnan i den lilla krukan i bilden högst upp. Denna satte jag mycket senare än de två andra, vilket är anledningen till att den är betydligt mindre. Vad jag gjorde med denna var att jag lade hela kärnan i vatten några dagar, för att sedan sätta den i vanlig blomjord, även här 2/3 ner. Såhär i efterhand vet jag inte om det gjorde någon nytta att lägga den i vatten först, och jag tror att det går minst lika bra (om inte bättre) att sätta den i jord direkt. Se till att jorden hålls fuktig, för blir kärnan uttorkad dör den lätt. Vill du se till att kärnan ständigt håller sig fuktig (eller bara är lat och inte vill vattna lika ofta) kan du antingen placera krukan i ett miniväxthus, eller göra ett eget litet växthus av en avklippt petflaska som placeras över krukan. Använd då toppen av flaskan med korken uppåt, så att du kan skruva av ibland för att låta luft passera. Petflaskan tar du sedan ta av när trädet börjat växa ur kärnan.
 
Oavsett vilken metod du väljer att testa, har jag några tips längs vägen:
- Börja med att tvätta av kärnan, försiktigt men noggrannt. Om det är avokadorester kvar löper det stor risk att det börjar mögla.
- Sedan kommer vi till det viktigaste: att rätt ände hamnar uppåt. Detta kan vara lite svårt att se, speciellt om kärnan är väldigt rund, men oftast kan man se att ena änden är lite tjockare och har som en liten, liten knopp. Denna ska vara nedåt, medan den "toppigare" änden ska vara uppåt. Tänk dig formen av ett ägg. Bildgoogla "avokadokärna" om du är osäker!
- Det är bra att pilla av det tunna, bruna skalet som sitter runt kärnan. Detta gör att mer luft kommer till kärnan och snabbar på tillväxten. Låter du skalet sitta kvar bär det också större risk att mögel bildas, eftersom fukt gärna stannar innanför.
- För att öka oddsen att någon kärna producerar en planta, sätt flera! Prova olika metoder och sätt många - skulle inte alla ta sig gör det inte lika mycket.
 
Och kom ihåg:  det kan ta väldigt lång tid innan det händer något överhuvudtaget, så ha tålamod! På mina kärnor dröjde det som sagt flera månader innan de slog rot, men sedan gick det snabbt när de väl börjat växa.
 
Efter ett tag spricker kärnan upp och delar sig på mitten, och det är därifrån som roten (och sedan stammen) kommer sticka ut. 
 
Vissa blad blir jättestora, jämför bara mot min hand!
 
SKÖTSEL:
det här inlägget kan du se hur de två vattenglas-avokadoträden såg ut innan jag planterade över dem. Du behöver absolut inte vänta så länge som jag gjorde med att sätta dem i jord, utan jag skulle snarare rekommendera att göra det så snart rotsystemet blivit tydligt. Växten mår bra av den näring som finns i jorden! När plantan väl växt till sig är den inte alls speciellt svårskött, så länge man är noga med vattningen. Jag har läst lite här och var att det är bra att toppa plantan så att den förgrenar sig, om man önskar det. Vill du ha en buskigare planta snarare än en långsmal kan du alltså klippa av det översta bladparet när plantan är ungefär 30cm. Däremot har jag läst att plantan förgrenar sig själv när den blir större, och får genom detta en längre stam, så jag har valt att vänta lite med att toppa.
 
Tittar du noga kan du se att de undre bladen är bruna i kanterna och slokar lite mer än de övre, nyare bladen. Det beror antagligen på att jag i början av våren flyttade plantorna till direkt solljus, och lät dem stå där lite för länge. Avokadoträd mår bra av mycket ljus, men bladen bränns (tydligen) när de utsätts för alldeles för mycket ljus, så jag flyttade dem till ett fönster som endast har sol på eftermiddagen. Nästan direkt bildades nya, friska blad i toppen, så de verkar trivas bättre där. 
 

 
 

DIY // minispaljé av grillpinnar

I inlägget om hur jag odlar nätmelon kunde man skymta en liten spaljé som de små växterna får luta sig mot. Jag tänkte visa hur jag gjort den! 
 
Du behöver:
- limpistol och limstavar
- någon form av tång
- grillpinnar
- lite tejp (som inte kom med på bilden)
 
"Krukan" som jag har planterat i är ett rengjort mjölkpaket, som jag klippt till och målat svart.
 
Börja med att värma upp limpistolen, så att den är klar att använda när det blir dags att limma. Sedan är det dags att bryta till de bitar som ska bilda mönstret. Jag valde att bryta grillpinnarna i bitar om 6cm, för att få en fin lutning mellan grundpinnarna. Räkna ut hur många du behöver till just din spaljé, jag använde 16st. Det underlättar väldigt mycket om man har en tång som man kan placera där man vill få brytet, för bryter man för hand är det svårt att få det tillräckligt exakt, vilket också resulterar i att spaljén lätt blir ojämn. 
 

Placera sedan ut fem hela grillpinnar med det avstånd du önskar. Tänk på att lägga spetsarna nedåt, mot den ände som kommer sitta i jorden. För att få rätt avstånd mellan pinnarna, och för att förhindra att de flyttar sig under tiden man limmar, tejpade jag fast ändarna mot underlaget. Sedan limmade jag på de kortare pinnarna i ett fiskbensmönster, och här har jag gått på ögonmått. Vill man kan man såklart mäta mer exakt!
 
När limmet torkat knipsade jag av de limtrådar som bildats av smältlimmet
 
Klart! Självklart kan man göra vilket mönster man vill, det måste inte vara fiskben. Se bara till att pinnarna inte hamnar för tätt eller glest isär!
 
 

DIY // gör ett skrivbord av en dörr

Det här känner du kanske igen? Skrivbordet från bilden i min header är en plats där mycket av innehållet i bloggen blir till, så jag tänkte att det kunde passa bra att visa lite mer av platsen där jag spenderar en stor del av min tid. Faktum är att det inte alls är ett skrivbord från början, utan en gammal dörr som jag köpte för 250:- på en loppis som sålde hundratals gamla dörrar. Just denna har en färg på var sida, kul om man vill variera!
 
Om du själv funderar på att göra ett skrivbord av en dörr - tänk på att använda en dörr som stått torrt, och där träet fortfarande är friskt. Tänk också på att många dörrar är djupare än vissa bordsskivor, inte bara bredare. Detta är något jag personligen älskar, eftersom det genererar mycket mer arbetsyta, men det kan vara värt att nämnas.
 

Däremot är det ganska opraktiskt att använda en spegeldörr som den är, med tanke på att ytan inte är slät. Därför måttbeställde jag en glasskiva från en glasmästare, med samma mått som dörren, som jag lade uppepå. Berätta för glasmästaren vad skivan ska användas till, så att kanterna kan fasas med fina, mjuka avslut. Priset för att måttbeställa glas varierar såklart beroende på storlek och vart du handlar, men jag har för mig att denna kostade runt tusenlappen. Lite saftigt, men bordet är ju trots allt större än vanliga skrivbord, och ytan slits inte i första taget.
 
Det bästa och viktigaste med glasskivan är såklart att bordet blir jämnt, med den fina bonusen att det blir lättare att torka av än andra bordsskivor. Skulle jag spilla färg eller något annat som missfärgar, hamnar det på glaset och jag kan lätt torka bort det. Nackdelen är att glaset reflekterar ljus från takfönstret, vilket jag slarvigt nog inte tänkte på innan. Detta stör ibland när man sitter vid bordet och ljuset faller på från fel håll.
 

 
Dörren vilar på två bockar som jag har köpt på IKEA, av modellen VIKA Artur (som verkar heta FINNVARD idag) för 300:-/st. Trots att de är förvånansvärt lätta är de otroligt stadiga, och det fiffiga med dessa är att de är höj- och sänkbara. Dörren+glasskivan blir väldigt tunga, så jag brukar inte ändra höjd särskilt ofta, men möjligheten finns om jag av någon anledning vill arbeta ståendes eller bara reglera sitthöjden. Dessutom kan man, om man har en lättare bordsskiva, luta bockarna. Riktigt smart när man ritar.
 
Sammanlagt kostade kalaset alltså ca 1850:-, men köper du en slät dörr, bordsskiva eller något annat material och skippar glasskivan blir priset såklart mycket lägre. Jag har haft bordet i några år nu, och jag är lika nöjd än idag. Bra mått, delvis återvunnet, superfin färg och rätt funktion. Heja!
 
 
 

Att odla cantaloupe

Ett lite annorlunda odlingsprojekt är att försöka få grodd på melonkärnor. Jag har gjort ett försök med cantaloupe (nätmelon), som faktiskt gick vägen! Jag provade två olika metoder: att torka kärnorna någon vecka och sedan plantera, samt att få grodd på kärnor täckta i vatten. Hittills är det det sistnämnda som gett resultat.
 
Jag började med att gröpa ur kärnorna ur melonen, och sköljde dem noga i en sil för att få bort alla melonrester. Får man inte bort resterna finns det stor risk att det börjar mögla, vilket vi såklart inte vill! Ta vara på alla kärnor du kan hitta, för av alla de jag använde var det endast ett fåtal som det faktiskt blev något av. Sedan klippte jag av ena långsidan av ett mjölkpaket, med ett djup på ett par cm, där jag lade kärnorna och fyllde på med vatten. Ett vanligt fat funkar också utmärkt, så länge kärnorna täcks helt. Det är viktigt att kärnorna ständigt är täckta med vatten, annars blir de fort uttorkade. Mjölkpaketet ställde jag sedan i ett miniväxthus i ett söderfönster, så att kärnorna hölls varma.
 
Efter ett tag började vita, tunna groddar sticka ut ur några av kärnorna. Dessa pillade jag försiktigt ner i såjord i den andra delen av mjölkpaketet (som jag målade svart), så att groddarna precis täcktes av jord. För att behålla fukten täckte jag dem med plastfolie, men såg till att det fanns luckor för luft att passera. Sedan dröjde det inte många dagar innan små skott stack upp! Efter ett tag började bladen släppa kärnskalet, men om man är försiktig kan man hjälpa till på traven och pilla bort dem själv. 
 
Såhär såg de ut precis innan de släppt skalen...
 

... och såhär ser de ut ännu några dagar senare. Som du ser är de ganska hängiga och ostabila, så det är en bra idé att stadga upp dem med något. När de är såhär små räcker nästan det med tandpetare, men eftersom de växer snabbt gjorde jag en liten spaljé som de kommer få klättra på. Mer om det i ett annat inlägg!

 
 
 
 

Depend O2: nr. 444, protecting base coat & glossy top coat

Tjena spindelhänder! Häromdagen lackade jag mina naglar med Depends minilack 444 från O2-serien. Ett mjukt, varmrosa lack med lättapplicerad formula. Vad jag gillar med Depends nya lackserie är att de har breddat borsten, även i se små lacken! Borsten är lite flygig, men absolut hanterbar och förvånansvärt bra med tanke på att lacken endast kostar 29:-/st. Jag har betydligt dyrare lack med borstar som faktiskt är sämre.
 
Jag passade även på att testa bas- och topplacket för att fullfölja konceptet med ett ökat syregenomsläpp. Baslacket tyckte jag kändes riktigt fint, hade tunn konsistens, var lättapplicerat och torkade snabbt. Precis de egenskaper jag önskar från ett standardbaslack. Topplacket imponerade däremot inte riktigt lika mycket. Trots att färglacket hade torkat helt drog borsten med sig färg upp, så innan jag doppade ner den i flaskan igen fick jag torka av stråna, som ju blev rosa. Den lackade ytan blev blank och jämn till en början, men trots försiktighet blev det märken i ytan några timmar efter att lacket hade torkat. Mest synligt är det på ringfingret ovan. Det är svårt att jämföra sig med mitt favoritlack från SecheVite, som ju är väldigt stöttåligt när det väl har torkat. Depends topplack är helt okej, och jag måste ge det ett plus för det ökade syregenomsläppet. Positivt är även att kombinationen av de tre lacken hittills har haft riktigt bra hållbarhet.
 
 
Detta är ett pressutskick.
 
 

Vardagsfavoriter

Jag tänkte dela med mig av några av mina vardagsfavoriter! Här är ett urval av de produkter som följt mig under våren:
 
Kicks Baked Blusher, Fashionista
Lumene Raspberry Miracle Lip Sorbet, 16 Wild Raspberry och 21 Shades of Dawn
Make Up Store Eye Pencil, Seduced By The Dark
Anastasia Beverly Hills Brow Wiz (x2), Taupe
The Body Shop Lightening Touch, 03
 
Klicka på de understrukna produkterna om du vill läsa mina recensioner om dem!
 
Extra mycket gillar jag Lumenes variant av chubby stick. De är verkligen grymma: mjukgörande utan att bli för glossiga, sitter bra, känns knappt på läpparna och doftar helt jäkla fantastiskt. Jag är inte mycket för läppglans i vanliga fall, men dessa är storfavoriter.
 
 

Depend O2

Igår fick jag hem ett fint paket från Depend, innehållande produkter från deras nya O2-serie. Serien är uppdelad i fem olika kategorier: vårdande och stärkande produkter, produkter för lackning, specialprodukter, remover för borttagning av nagellack samt spaprodukter för händerna. Alla produkter har den gemensamma egenskapen att det färdiglackade resultatet ska släppa igenom 30% mer syre till nageln, vilket ska hjälpa till att bibehålla en bättre kvalité av den naturliga nageln. 
 
Mest nyfiken är jag på nagelbandsoljan, handpeelingen och lermasken. Jag har nog aldrig hört talats om en mask för naglarna, än mindre provat det, så det ska bli extra roligt att testa! Removern har jag sedan innan, dock den vanliga, så det ska bli spännande att se hur den doftfria fungerar. Jag hoppas den är lika grym! Vad är du mest nyfiken på att se mer av?
 

3-step Action Nail Care Kit, innehållande Cuticle Peeling, Grape & Avocado Nail Oil, en miniversion av Hand & Cuticle Cream + borste, fil och manikyrpinne.
 
Hand Spa 3-step Treatment Kit, innehållande miniversioner av Hand Peeling, Moisturizing Gel och Silk Lotion.
 
Protecting Base Coat och Glossy Top Coat.
 
Mud Mask och doftfri/snabb Dip-In Nail Polish Remover.
 
Fr. vänster: 451, 447, 445, 444, 442, 441. Två lager, utan topp- och baslack. Nagelhjulet är köpt på Ebay!
 
 
Detta är ett pressutskick.
 
 

L'Oreal Color Riche 851 Nouvelle Vague

Man kan nästan sätta likhetstecken mellan vår och pasteller. Av alla nagellacksnyanser är just pasteller något jag trivs extra bra i, speciellt vid den här tiden av året, även om jag faktiskt bär dem året runt.
 
Nog om det! 851 Nouvelle Vague från L'Oreal är ett pastellila krämlack med en något bredare, rundad borste. Färgen är fantastisk, är inte för mörk (vilket jag tycker många pastellack tenderar att bli) och formulan är helt okej. Tyvärr blir resultatet en ganska ojämn täckning, för trots tre lager är lacket fläckvis inte fulltäckande. Dessutom är borsten inte helt rund i änden, vilket gör det svårare att få linjen helt jämn längst in mot nagelbanden. Jämför man med Essies lack som har en liknande borste, är L'Oreals inte riktigt lika jämn och tät i stråna. Tanken är fin, för rundade borstar gör vanligtvis appliceringen både jämnare och enklare än de raka, men just denna är inte riktigt där. Däremot upplevde jag att lacket torkade snabbt mellan lagren, och hittills har det hållt fint. På bilden ovan har lacket suttit i i tre dagar, med Depends Foundation Ridgefiller som bas och SecheVite som topplack.
 
Kostar 59:- och finns t.ex. på KICKS.
3/5
L'Oreal Color Riche 851 Nouvelle Vague