DIY // minispaljé av grillpinnar

I inlägget om hur jag odlar nätmelon kunde man skymta en liten spaljé som de små växterna får luta sig mot. Jag tänkte visa hur jag gjort den! 
 
Du behöver:
- limpistol och limstavar
- någon form av tång
- grillpinnar
- lite tejp (som inte kom med på bilden)
 
"Krukan" som jag har planterat i är ett rengjort mjölkpaket, som jag klippt till och målat svart.
 
Börja med att värma upp limpistolen, så att den är klar att använda när det blir dags att limma. Sedan är det dags att bryta till de bitar som ska bilda mönstret. Jag valde att bryta grillpinnarna i bitar om 6cm, för att få en fin lutning mellan grundpinnarna. Räkna ut hur många du behöver till just din spaljé, jag använde 16st. Det underlättar väldigt mycket om man har en tång som man kan placera där man vill få brytet, för bryter man för hand är det svårt att få det tillräckligt exakt, vilket också resulterar i att spaljén lätt blir ojämn. 
 

Placera sedan ut fem hela grillpinnar med det avstånd du önskar. Tänk på att lägga spetsarna nedåt, mot den ände som kommer sitta i jorden. För att få rätt avstånd mellan pinnarna, och för att förhindra att de flyttar sig under tiden man limmar, tejpade jag fast ändarna mot underlaget. Sedan limmade jag på de kortare pinnarna i ett fiskbensmönster, och här har jag gått på ögonmått. Vill man kan man såklart mäta mer exakt!
 
När limmet torkat knipsade jag av de limtrådar som bildats av smältlimmet
 
Klart! Självklart kan man göra vilket mönster man vill, det måste inte vara fiskben. Se bara till att pinnarna inte hamnar för tätt eller glest isär!