DIY // bokmärke av ett eklöv

Papper är ett så himla fint pysselmaterialet. Det kan verkligen formas, vikas och klippas i oändlighet, och kommer ju ursprungligen från jordens kanske finaste tillgång. Därför tänkte jag att det vore kul att sluta cirkeln och göra ett bokmärke i form av ett eklöv. Motivet måste såklart inte vara från just en ek, välj vad du själv tycker är fint! Allra mest passande skulle ju nästan ett boklöv vara.
 

Du behöver:
- en bit papper i den färg du önskar
- sax/skalpell
- lim/dubbelhäftande tejp
- blyertspenna
- och ett löv att utgå ifrån, såklart!
 

Börja med att rita av lövets (eller ditt valda motivs) konturer mot ditt papper. Försök få med så många detaljer och naturliga inbuktningar som möjligt, det gör att man tydligare ser vad motivet ska föreställa sen i efterhand. 
 

Skär/klipp sedan ut lövets form. Skär även ut en liten remsa till baksidan med en bredd på ca 0.5cm. Gör den två cm längre än du vill ha den sedan när den är färdigvikt. Vik sedan in en cm i var ände, limma/tejpa på undersidan av flärparna och fäst på baksidan.

 
Klart! En annan fin grej som är gjord av papper är såklart böcker. Boken jag läser (om) är förresten Per Anders Fogelströms första del av fem i romanserien "Stad".