Real Techniques - vilka borstar gillar jag?

När det kommer till sminkborstar klappar mitt hjärta lite extra. Att ha ett bra, djurvänligt set borstar som man trivs med tycker jag är A och O, oavsett om man bara sminkar sig till vardags själv eller om man sminkar andra. Det spelar ingen roll hur grym en produkt är om den appliceras med en kass borste, för resultatet blir aldrig bättre än vad dina redskap är. Men det måste inte bli speciellt dyrt för det!
 
Real Techniques är, som du säkert redan vet, ett välkänt sminkborstmärke med ett stort utbud, vilket ju kan göra det lite svårt att veta vilka borstar som är värda att köpa. Jag tänkte därför gå igenom de borstar jag har köpt från märket och berätta lite om vad jag tycker om varje enskild borste. Kom ihåg att det här är vad jag personligen tycker, och om jag gillar/ogillar en borste måste inte det innebära att den funkar likadant för dig. Det gäller att känna efter och testa sig fram, precis som med allt annat!
 

De lila borstarna är till för ögonpartiet, de orangea för bas och de rosa för färg. Detta tycker jag inte man behöver tänka på så mycket, för det är inte alltid som borstarnas namn stämmer överens med det användningsområde som de lämpar sig bäst för. Använd dem till det du tycker passar bäst!
 
Många av Real Techniques borstar säljs i kit, vilket kan vara både bra och mindre bra. Det positiva är att du får fler borstar till ett lägre pris än om man skulle köpa varje borste separat, men det det är sällan jag behöver eller vill köpa alla borstar i kitten. Börjar man från noll och inte äger några sminkborstar alls är det såklart smart, men om man redan har ett gäng borstar och endast vill komplettera kan det kännas onödigt att ha dubbelt av en borstvariant man redan har och är nöjd med. I kitten medföljer även en förvaringsväska för borstarna, som du kan se lite längre ner i inlägget.
 
Vi börjar med CORE COLLECTION: innehåller fyra borstar med orange skaft, som ju står för bas.
 
- Contour Brush: en shadingborste i helt rätt storlek. Varken för fast eller lös, känns klockren i sin utformning.
- Pointed Foundation Brush: skulle jag inte vilja kalla för foundationborste p.g.a. storleken. Den är verkligen pytteliten! Att applicera foundation med denna skulle ta hela dagen. Jag använder väldigt sällan platta foundationborstar, men denna ser jag ändå användningsområden för, t.ex. concealer under ögonen eller runt näsvingarna. Men som foundationborste? Nope!
- Detailer Brush: ska kunna användas för både läppar och concealer. Är kanske i det största laget för läppar, men är kanonbra för concealer när man vill vara extra precis, t.ex. på finnar. Använder denna ofta!
- Buffing Brush: stjärnan i kitet. Åh, vad jag önskar att denna såldes separat, för då hade jag med stor sannolikhet skaffat en till. Beskrivs som en puder- och mineralpuderborste, men jag använder den enbart till flytande foundation. Den är rund och tät utan att bli för kompakt och gör det superlätt att blanda in foundation. En av mina absoluta favoritborstar.
 
Vi går över till TRAVEL ESSENTIALS: innehåller tre borstar, en från varje färgkategori. Här är ett exempel där jag egentligen inte ville köpa alla borstar i setet, jag var mest ute efter Multi Task Brush.
 
- Essential Foundation Brush: den här ska jag ärligt säga att jag inte har testat, eftersom jag som sagt sällan använder platta foundationborstar. Den känns lite kompaktare än din standarspensel, och även denna är mindre, även om den är snäppet större och fylligare än Pointed Foundation Brush.
- Domed Shadow Brush: en lite större, tätare blendingpensel till ögonlocket. Denna använder jag gärna till krämskuggor, exempelvis denna, eftersom den gör det lätt att blanda ut kanterna. 
- Multi Task Brush: en multifunktionell borste med kanonbra form och perfekt längd på stråna. Denna använder jag ofta, främst till rouge och bronzer, men även till löspuder ibland.
 
 
Och det sista kittet, STARTER SET: ett kit med fem borstar anpasade för ögonområdet.
 
- Deluxe Crease Brush: påminner en del om Domed Shadow Brush, men är helt rund och något tätare. Även denna använder jag till krämskuggor, men även under ögat som concealerborste. Detta är också en borste jag använder väldigt ofta!
- Base Shadow Brush: en av mina absoluta favoritborstar till ögongloben. Är lagom fluffig utan att bli lös eller spretig. Kanonbra!
- Accent Brush: en miniliten borste! Denna använder jag gärna till att skugga under ögat eller tona ut kajal på ögonlocket.
- Fine Liner Brush: är tyvärr inte så "fine" som namnet antyder. Det är svårt att få till smala linjer med denna, även som spetsen allra längst fram faktiskt är ganska tunn. Den är lite för spretig för att vara en fulländad eyelinerpensel. Det finns absolut bättre alternativ.
- Brow Brush: den här förstår jag mig inte på alls. Alldeles för bred, plockar nästan inte upp någon produkt och är ojämnt skuren i toppen. Nä, denna gillar jag faktiskt inte alls! 
 
Dessa borstar säljs separat:
 
- Expert Face Brush: som en oval, lite mer kompakt version av Buffing Brush. Dessa använder jag nästan lika mycket och jag tycker så, så mycket om dem.
- Powder Brush: en gigantisk, fluffig puderborste som gör det lätt att fördela puder jämnt över ansiktet. För att komma åt på mindre ställen behövs dock något med mer precision...
 
- ... exempelvis Setting Brush: den perfekta borsten för puder under ögonen! Den kommer åt överallt, och är även fin att applicera highlight med.
- Blush Brush: är alldeles för stor för rouge i min mening. Stråna är långa och flygiga, raka motsatsen till vad jag söker i en rougeborste. Istället använder jag den till bronzer eller löspuder, till det tycker den är grym!
 
Det smarta med förvaringsväskan som medföljer kitten är att man kan vika den till ett stöd. Efter att jag tvättat penslarna brukar jag ibland sätta dem uppochner i stödet så att vattnet lättare rinner ut. Om vatten rinner in i skaftet är det lätt hänt att limmet som stråna är fästa med löses upp, vilket gör att stråna kan släppa.
 
Och slutligen en liten jämförelse för att förtydliga skillnaden mellan en vanlig, platt foundationborste (från EcoTools) med Real Techniques varianter.
 
Sammanfattningsvis tycker jag att Real techniques är ett jättefint borstmärke där man får mycket för pengarna, men med några få missar i kitten. Deras nya Bold Metals-kollektion ska vi inte ens snacka om, så himla fina. Och dyra, tyvärr. Vilka är dina favoriter från Real Techniques?