DIY // hyllor mot taket

Förvaringsmöjligheter är det ständig brist på i mitt arbetsrum. Utöver att det är lågt i tak och att rummet har en svår taklutning, är rummet ganska långsmalt och generellt sett svårmöblerat. Detta utesluter nästan helt möjligheten att inreda med fina bokhyllor, så därför försöker jag utnyttja väggarna i den mån det går. För att utvinna mer förvaring, och samtidigt få taknivån att upplevas som högre, har jag utnyttjat utrymmet mot taket på var sida om dörröppningen - ytor som annars aldrig kommer till användning. Har man högre i tak än vad jag har tycker jag det är otroligt fint att sätta hyllor även över dörröppningen, och varför inte montera någon typ av belysning över? Så fint!
 
Kanske det allra bästa med den här typen av förvaring är att man kan göra det superbilligt. Både hyllplanen och konsolerna har jag köpt på IKEA. Hyllplanen minns jag tyvärr inte namnet på, men konsolerna heter EKBY VALTER och är i minsta storleken (18cm) för att inte bygga alltför mycket på djupet. Hyllplanen har jag för mig kostade runt femtiolappen, konsolerna kostar 15:-/st. Och just det! För att få det hela att smälta in bättre målade jag konsolerna vita, då de bara säljs i björk och svart. Oavsett färg är de massiva.
 
Trähand - HAY, storlek medium. Glasvas - loppis. Påsen har jag sytt och innehåller frisyrmemoryt jag gjorde för ett tag sedan.  Anteckningsblock - IKEA, är dessa som jag gjort mer personliga. Metalläpple - The Body Shop, från den äppelserie som såldes i julas. Den vänstra hyllan rymmer ett tredimensionellt "&" från Panduro som jag har målat svart, en bok om arkitektur som jag har fått i present och väckarklockan från IKEA som ju finns i mååånga hem.