SOFIAMILK - DIY // frisyrmemory

DIY // frisyrmemory


DIY //
Häromdagen när jag scrollade igenom Pinterest kom jag över ett jättefint memoryspel föreställande små fåglar, katter och andra fina ansikten. Jag blev så inspirerad att göra ett eget, men fick istället idén att utgå från olika frisyrer och hårfärger. Sagt och gjort, ett frisyrmemory blev till! Jag kan i ärlighetens namn säga att det här spelet är kul i kanske fem minuter, men jag kan bara föreställa mig hur mycket jag hade tyckt om och spelat/lekt med det som liten. Den perfekta barnpresenten!
 
Jag använde 20st knappformar i trä med en diameter på 6cm, som jag målade med diverse akrylfärger. Eftersom jag ville köra all in på frisyrtemat valde jag att inte ge figurerna några ansikten, men jag vet inte om det kanske ser väl tomt ut.
 
Nackdelen med trä och dess unika mönster är att man snabbt lär sig vilken baksida som tillhör motivet på framsidan.
 
För att inte tappa bort någon bricka och hålla spelet samlat på samma ställe sydde jag ihop en matchande liten tygpåse med kanal och dragsko, av tyg som blev över efter bokstavsbannern. Eftersom jag inte hade något lämpligt snöre flätade jag ihop vanligt virkgarn till en lagom tjocklek och använde det istället. Motivet på påsen är samma som frisyren på ett av paren i spelet, men i lite större skala.
 
Dessa gillar jag lite extra mycket, kanske för att de är så fina ihop. Vilka par tycker du är finast?
 
 
19:29 | | ⇣
DIY, game, memory, memoryspel
Stina - Tillvaron.se //

Men alltså - hur fint?! Så himla duktig du är :D Tycker inte alls det ser tomt ut, bara supertjusigt!

Svar: Åh, vad gullig du är! Jag blir så otroligt glad. Tack tack tack!
SOFIAMILK

Maria Ekblad //

Vadå lite tomt, det här var ju hur fint som helst! Vad du är kreativ och inspirerande (även om just denna var från pinterest) :D

Svar: Men tack snälla du! Verkligen jättesnällt sagt, tar åt mig av varje ord :)
SOFIAMILK

Ida //

Alltså åh älskar din blogg!! Så fin, kreativ, pepp och inspirerande. Följer via bloglovin nu, förstår inte att du har fler följare?? Tror du kommer gå långt om du bara fortsätter så här! Kram!

Svar: Men alltså, hur snäll är inte du! Det är just sånthär som gör det hela så jäkla roligt. Tack för dina fina ord! Massa kramar tillbaka!
SOFIAMILK

Matilda //

Du har en riktigt grym blogg, älskar den! Ligger inlagd bland mina favoriter på datorn :)

Svar: Det här är så himla kul att höra! Tusen tack för att du kikar in och gillar det jag gör, det gör mig verkligen jätteglad!
SOFIAMILK

Ida ☯ the sky under the sea //

Åh så fint! Blir inspirerad till att göra ett eget till min kommande bebis, även om det dröjer ett bra tag innan hen kommer kunna spela det ^^

Svar: Åh, vad glad jag blir! Hoppas den lilla gillar det, och lycka till med bebis!!
SOFIAMILK

Upp ⇡