Shiseido Eyelash Curler

Att böja ögonfransarna är en liten, liten sak som faktiskt gör ganska stor skillnad. Nu under sommaren är jag inte lika lockad att använda mascara, därför älskar jag det resultat som kombinationen svartfärgade fransar (med denna färg) och den böj en bra ögonfransböjare ger.

 
Förr tänkte jag "ögonfransböjare som ögonfransböjare", att det inte kunde vara någon direkt skillnad på billiga varianter och dyra. Det var innan jag testade Shiseido Eyelash Curler. Den ser inte mycket ut för världen, men utklassar verkligen alla andra ögonfransböjare jag har testat. Det här är en sån sak som är svår att sätta fingret på, jag kan inte riktigt förklara varför den är så mycket bättre. En kombination av en lagom hård gummikant och en något rakare form gör det enkelt att nå varje frans, även de allra kortaste längst in i ögonvrån. Även de dagar jag inte har mascara håller sig fransarna böjda hela dagen (så länge man inte kommer i kontakt med vatten), vilket jag inte har upplevt med andra böjare.
Trots sitt förhållandevis dyra pris på 255:- tycker jag att den är värd varenda krona, den håller verkligen i evigheter och ger fransarna ett mjukt böj utan att kännas stygg mot stråna. Det smarta med denna är att man kan köpa gummikanter i rätt storlek separat, så du måste inte köpa en ny tång varje gång gummikanten slits ut.
Efter säkert fem år med samma böjare kände jag att det var dags att skaffa en till. Jag vill dock påpeka att den första böjaren är i riktigt gott skick med tanke på hur välanvänd den är. Även om man ju kan köpa gummikanter separat känner jag att det nästan är värt att köpa en ny böjare när båda de medföljande kanterna har slitits ut. En gummikant kostar 100:-, medan en ny böjare inkl. två gummikanter kostar 255:-. Absolut inte billigt något av det, men med tanke på hur länge en gummikant håller (och hur länge själva böjaren håller) upplever jag att det blir billigare i längden. Jag köper hellre ett verktyg som är lite dyrare och har bra hållbarhet, än att köpa massa billiga böjare som ändå går sönder.
 
Har du testat Shiseidos ögonfransböjare? Vad tyckte du?