IsaDora Base Products

Häromdagen landade några av IsaDoras basprodukter i min brevlåda, både nya nyanser på existerande produkter och nylanseringar. Vad jag ser som den största fördelen med IsaDoras produkter (utöver att de är fria från djurtester) är att alla deras produkter är oparfymerade. I just basprodukter är det ett extra plus i min bok. Vi kollar! 
 
B.B. CREAM, 12 Classic Beige. Den mest spännande produkten måste nog vara nylanseringen av deras BB cream. Som jag förstår det är formulan samma som deras tidigare variant, men ändringen ligger i förpackningen som har fått en pump i änden av tuben. Det fina med den är att produkten blir lättdoserad och kladdfri, men framförallt att luft inte följer med in i tuben vilket innebär färre bakterier, bättre hygien och längre hållbarhet. Jag som produktnörd tycker detta är SUPERsmidigt.
 
Nog om förpackningen. Produkten kommer i fem nyanser och beskrivs precis som fuktgivande, lämplig för alla hudtyper och med spf 12. Jag vet att några av er är på jakt efter en bra BB cream, så om det är av intresse att se en recension är det bara att lämna en kommentar!
 
LIGHT TOUCH CONCEALER, 80 Blond Beige. En concealer/highlighter i skruvpenna, likt deras Glitter Lash & Brow. Kommer i tre nyanser och beskrivs som en uppljusande concealer och highlighter i ett som ska reducera ojämnheter, ljusa upp och minska trötthetstecken. När vi ändå har varit inne på förpackningar vill jag passa på att påminna om att inbyggda penslar, precis som vanliga, behöver rengöras för att minska risken för bakteriespridning. Speciellt när det gäller produkter som används nära ögonen.
 
 
FACE BUFFER BRUSH. För att komplettera BB creamen skickade de även med en buffingbrush. Mitt första intryck är faktiskt oväntat positivt. Den är SÅ mjuk och stråna sittet tätt utan att för den delen ge borsten en för kompakt känsla. Enligt beskrivningen är det en multifunktionell borste för applicering av löst och pressat puder likväl som krämprodukter, men jag har svårt att se hur en såpass tät borde skulle funka för annat än det sistnämnda (möjligtvis med undantag för pudercontour). Till flytande foundation och krämcontour kan jag däremot tänka mig att den är grym. Ser fram emot att testa denna!
 
 
VELVET TOUCH COMPACT POWDER, 09 Nude Sand. Avslutningsvis fick jag hem deras nyaste pudernyans 09 Nude Sand, som verkar vara den ljusasde av nio nyanser. Rent spontant tycker jag att det ser väldigt mörkt ut för att vara det allra ljusaste, men eftersom det ska vara semitransparent kan det hända att det applicerar annorlunda. Är man osäker finns 10 Sheer Transparent som jag gissar är helt ofärgat. Pudret ska minimera fina linjer, ge en sammetslen känsla och vara fuktgivande. Det där med fuktgivande känns lite knepigt eftersom ett puder många gånger innebär motsatsen, vet inte riktigt vad de menar med det.
 
 
 
Detta är ett pressutskick, men kom ihåg att mina inlägg alltid utgår från mina egna åsikter, oavsett om jag fått en produkt skickad till mig eller om jag har köpt den själv. Alla recensioner här på sofiamilk.se är därför helt ärliga, så du vet!