Succulent Propagation

Att ta skott från suckulenter är något jag har velat testa på länge, och tillslut blev det av. Detta är med andra ord första gången jag provar på att föröka suckulenter, så jag kan inte garantera att det går vägen, men jag tänkte att det kunde vara kul att visa hur jag gick tillväga för att längre fram göra en uppföljning på om det blev något av det. Sounds good?
Såhär gjorde jag:
För att föröka suckulenter verkar den vanligaste metoden vara (beroende på sort, såklart) att låta nya plantor växa ur bladen. Själva metoden är så enkel att det knappt behövs en förklaring, men jag plockade helt enkelt av de nedersta bladen från stammen, lade dem med samma sida uppåt över ett tunnt lager jord - and that's it. Tänk bara på att använda blad som ser friska ut för att öka chansen att procudera nya plantor. Dessutom ska det vara bra att vänta några dagar med att vattna så att ändarna får chans att läka.
 
Förresten, de allra minsta bladen som jag använde kom naturligtvis inte från botten av plantan, utan är sådana som ramlat av av sig själva. Det kan därför hända att de är för små för att orka slå rot. Återstår att se!

Förhoppningsvis kommer bladen tillslut bilda nya suckulenter vid roten, samtidigt som själva bladet skrumpnar ihop och förmultnar. Precis som på dessa två. Dessa hade trillat av, landat på jordytan av krukan och lyckats bilda rötter av sig själva. Det känns som en fin indikation på hur enkelt det (förhoppningsvis) kommer vara att få rot på dem.
Plantorna jag snodde små skott från: Burro's Tail och någon variant av Echeveria.