Gerard Cosmetics

En relativt ny upptäckt för mig, och en riktigt fin sådan, är märket Gerard Cosmetics. Häromdagen fick jag hem några av deras läpprodukter (inklusive ett par av deras alldeles nysläppta nyanser) så de tänke jag att vi skulle kika närmre på! Om du gillar neutrala toner med en kraftig sväng åt nittiotal lär du bli såld på dessa. För alltså, de är galet fina - inte minst förpackningarna. För dig som dessutom gillar läpprodukter med matt finish, håll i dig:

 
Hydra-Matte Liquid Lipstick, Serenity, Ecstasy och Invasion.
Ett flytande läppstift med intensiv färg som torkar helmatt. Först och främst: hållbarheten är helt jäkla galen. Jag swatchade dem snabbt på handen för tre (ja, tre!) dagar sedan, och trots remover, dusch och många tvättar med handtvål kan jag fortfarande se spår av vart de suttit. På läpparna är det nästan till den grad att de är svåra att få bort, vilket jag i det här fallet bara ser som positivt. Jag har inte burit någon av dem under en heldag än, men jag tvekar inte en sekund på att de inte kommer göra mig besviken den dagen jag bestämmer mig för att göra det.
 
Av dessa tre är Serenity definitivt min favorit. Även om både Ecstasy och Invasion är fina, både sett till nyans och textur, trivs jag personligen bättre i toner som drar mindre åt grått. Serenity känns mer som en färg jag skulle använda till vardags.
 
Lipstick, 1995.
De olika läppstiften har olika finish, där 1995 är ett av de matta. Det är inte fullt så matt som Hydra Matte, utan är en softare variant som tack vare detta känns mer återfuktande. Rent texturmässigt ger jag denna full pott, det känns snarare som att jag bär ett fastare läppbalsam än ett läppstift. Vad som förvånade mig är att 1995 mer eller mindre är en djupare, mörkare version av min egen läppfärg. Fint! Jättefint!
 
Lipstick, Underground
Underground är gråare i tonen, och inte riktigt lika fyllig som 1995. Dessutom upplever jag den som lite, lite mindre pigmenterad, vilket jag faktiskt tror gör den mer lättburen än om den exempelvis vore lika pigmentrik som Hydra-Matte-stiften. Med det sagt är den inte dåligt pigmenterad, inte alls, men definitivt inte lika in-your-face som Hydra-Matte. Nyansen är helt olik något annat jag äger, och även om jag vanligtvis inte dras åt gråtonade stift ser jag verkligen fram emot att testa denna mer. Inte minst nu kring halloween, då den kan ge en fin... livlös look. Haha.
 
Hittills tror jag bara att MadLady säljer Gerard Cosmetics i Sverige (rätta mig om jag har fel!). Har du testat något från Gerard Cosmetics? Isåfall, vad tyckte du? Jag är riktigt sugen på att testa fler produkter från märket, så lämna gärna dina bästa produkttips!
 
 
Detta är ett pressutskick, men kom ihåg att mina inlägg alltid utgår från mina egna åsikter, oavsett om jag fått en produkt skickad till mig eller om jag har köpt den själv. Alla recensioner här på sofiamilk.se är därför helt ärliga, så du vet!