Att odla cantaloupe: en fjärde uppföljning

Läs först:
 
Dags för ännu en uppföljning kring nätmelonerna, dock en kortare sådan. Sist jag visade hur mina cantaloupeväxter har artat sig fick du se att de grymt nog har börjat bära frukt. Totalt har jag fyra små frukter, lite större än tennisbollar, som får mer och mer mönster för varje dag som går. Tre av dem ser mer eller mindre likadana ut: ljusa, klotrunda, har längsgående fåror och massa små nätformationer över hela skalet...
 
... till skillnad från den fjärde som jättemörk, slät och mer oval - hade det inte varit för nätmönstret som tillslut har börjat sprida sig även på denna, hade man lätt kunnat missta den för en vanlig vattenmelon. Även om de ser olika ut, och verkar ha stannat av i tillväxten något, ser jag verkligen fram emot att skära upp dem när de blivit mer mogna.