DIY // frisyrmemory

Häromdagen när jag scrollade igenom Pinterest kom jag över ett jättefint memoryspel föreställande små fåglar, katter och andra fina ansikten. Jag blev så inspirerad att göra ett eget, men fick istället idén att utgå från olika frisyrer och hårfärger. Sagt och gjort, ett frisyrmemory blev till! Jag kan i ärlighetens namn säga att det här spelet är kul i kanske fem minuter, men jag kan bara föreställa mig hur mycket jag hade tyckt om och spelat/lekt med det som liten. Den perfekta barnpresenten!
 
Jag använde 20st knappformar i trä med en diameter på 6cm, som jag målade med diverse akrylfärger. Eftersom jag ville köra all in på frisyrtemat valde jag att inte ge figurerna några ansikten, men jag vet inte om det kanske ser väl tomt ut.
 

Nackdelen med trä och dess unika mönster är att man snabbt lär sig vilken baksida som tillhör motivet på framsidan.

 
För att inte tappa bort någon bricka och hålla spelet samlat på samma ställe sydde jag ihop en matchande liten tygpåse med kanal och dragsko, av tyg som blev över efter bokstavsbannern. Eftersom jag inte hade något lämpligt snöre flätade jag ihop vanligt virkgarn till en lagom tjocklek och använde det istället. Motivet på påsen är samma som frisyren på ett av paren i spelet, men i lite större skala.
 
Dessa gillar jag lite extra mycket, kanske för att de är så fina ihop. Vilka par tycker du är finast?