The Body Shop Spa of the World

För ett litet tag sedan fick jag hem ett väldigt generöst pressutskick från The Body Shop innehållande några av deras julklappskit. Många gånger tycker jag att färdigkomponerade presentboxar känns lite opersonliga, eller att innehållet rentav blir så universalt att det inte riktigt passar in på någon, men så är verkligen inte fallet med Spa of The World Blissful Ritual.
 
SPA OF THE WORLD, Blissful Ritual (495:-)
Spa, spa, spa! Starka spavibbar när det gäller Blissful Ritual. Kitet beskrivs som en spaupplevelse hemma, och sett till både den nötiga doften och formgivningen är det precis så jag upplever dem i verkligheten. Varma, exklusiva och helt enkelt spaiga. Kitet innehåller två stora burkar på hela 350g var: en superkrämig body cream samt en tvådelad skrubbolja, som tillsammans ska vårda och exfoliera huden. Produkterna är förpackade i en träliknande pappkartong som stängs magnetiskt. Så himla kul när kit känns gedigna och förpackningen faktiskt är något som mottagaren kan återanvända.
BRAZILIAN CUPUACU SCRUB-IN-OIL, 295:-
Jag blev SÅ förvånad när jag först öppnade skrubben: den är nämligen separerad i ett lager saltkristaller omgiven av en flytande olja. Tanken med detta är att du själv ska blanda ihop de två komponenterna som en del av sparitualen, där du väljer proportioner på mängden skrubb i förhållande till olja utifrån önskemål och användningsområde. Vill man kan man såklart blanda ihop hela burken och använda den som en vanlig skrubb.
 
HAWAIIAN KUKUI CREAM, 325:-
Som du ser jag har redan hunnit prova denna några gånger, och hittills är jag förvånandsvärt imponerad. Krämen är smörig, fast och väldigt lätt att smörja in. Trots den fasta konsistensen upplever jag den inte alls som kladdig eller att den absorberar långsamt, tvärtom är jag faktiskt positivt överraskad över hur lätt den sjunker in. Det enda minuset jag ser (bortsett från priset) är att doften är ganska intensiv. Även om doften är riktigt trevlig upplever jag som doftkänslig att den är lite overpowering.
 
HAWAIIAN KUKUI SCENTED CANDLE, 145:- ingår ej i kitet
En kul bonus är att The Body Shop har tagit fram ett doftljus i samma varma, nötiga doft som kitet. Ljuset köps separat och består av ljusvax från rapsolja och shiasmör, med andra ord är det inget vanligt stearinljus vilket jag förutsätter gör att doften framträder bättre. Ser vi längre än doften är ljuset i sig  fint. När ljuset brunnit ner kommer jag garanterat spara den bruna glasbehållaren till nya ljus, topsar eller annat.
 
Även body creamen och oljeskrubben går att köpa separat, då kostar de 325:- för krämen resp. 295:- för skrubben. Är du intresserad av båda lönar det sig med andra ord att köpa dem i kitet för 495:-. Tyvärr hittar jag inte kitet på hemsidan, men jag vet att jag har sett det i butik.
 
För att se storleken lite bättre. Här i jämförelse med ett body butter från TBS.