DIY // Miniature Trellis [2]

Minns du minispaljén jag gjorde av grillpinnar förra året? Den visade sig bli väldigt användbar, därför bestämde jag mig för att göra en till nu till årets odlingar, dock med ett annat mönster och av tandpetare istället för grillpinnar. Jag kan tänka mig att många av er också har rangliga små skott som börjar ta fart bland odlingarna, därför tänkte jag visa hur du kan göra en egen spaljé för att stötta upp dina plantor. Detta är mitt bidrag till månadens tema hos Monthly Makers, som passande nog är just "miniatyr".
 
Förresten! Förra året var ni några stycken som taggade mig i bilder på era tolkningar av minispaljén, fortsätt gärna med det! Superkul att se fler mönster och varianter. Instagram: @SOFIAMILK.
 
 
 
Du behöver:
- tandpetare
- limpistol med smältlim
- en värmetålig och glatt yta att arbeta på
 
Själva konstruktionen är i grunden väldigt enkel. Jag började med att lägga ut tandpetarna i några olika mönsterexempel för att se vilket alternativ som gav bäst avstånd, när jag sedan bestämt mig för ett mönster började jag helt enkelt limma ihop alla ändar. För att hålla det någorlunda rakt och symmetriskt lät jag tandpetarna ligga kvar i sitt mönster på en värmetålig glasskiva, och limmade sedan direkt på där ändarna möttes.
I botten fäste jag tre hoplimmade tandpetare för att ge extra stabilitet åt spaljéns fäste. Jag kan tillägga att varianten med tandpetare inte blev riktigt lika stadig som den med grillpinnar, men med tanke på hur tunna mina växter är (och det faktum att de står inomhus) känns det mer än tillräckligt.
 
 
För att ge lite storlektperspektiv kan jag även tillägga jag har planterat i avklippta mjölkpaket, som för övrigt fungerar jättebra att odla i. För att göra dem lite finare har jag målat dem mattsvarta, vilket förvånansvärt nog har hållt sedan förra årets melonodling.
 
 
 
Förra årets minispaljé med fiskbensmönster.