ACO CC Cream

 
När jag läste beskrivningen för ACOs nya CC Cream fick jag genast höga förväntningar - det lät som en produkt som jag verkligen skulle kunna gilla. Utjämnande, återfuktande, parfymfri och SPF 15 låter ju onekligen som fina egenskaper, inte minst under sommarhalvåret då jag gärna använder lätta produkter med solskydd i. ACOs CC Cream kommer i två nyanser, kostar 149:- och har en 6 i 1-funktion med följande egenskaper:
 
1. Mineralpigment jämnar ut hudtonen.
2. Vitaminer och reparerande olja stärker och skyddar huden från yttre påverkan.
3. Intensivt återfuktande i upp till 24h.
4. Vitamin B3 verkar aktivt för att minska fina linjer och rynkor.
5. En unik kombination av fuktbindare och mjukgörande ingredienser återskapar hudens naturliga lyster.
6. SPF 15 skyddar mot UV-strålning vilket motverkar hudens åldrande.
Först och främst gillar jag att den är svagt gultonad, vilket är något jag alltid letar efter för att neutralisera röda toner. Extra bra i just den här typen av produkt! Den jämnar ut, ser naturlig ut och låter din naturliga hud lysa igenom. Dessutom gillar jag allt med själva förpackningen: den ljusblå tonen, layouten med den cleana baksidan och det faktum att den kommer i en smidig liten tub som rymmer hela 50ml.
Där stannar tyvärr mina positiva erfarenheter av produkten. Tyvärr blir den alldeles för glansig för mig med kombinerad hy, och trots att jag både har testat att bära den ensam och med ett mineralpuder över känns det som att den aldrig riktigt torkar. Dessutom har jag väldigt svårt för doften. Den är parfymfri, men vad jag gissar är solskyddets doft är såpass genomträngande att jag får svårt att använda den. Doften sitter i hela dagen och satte sig både i min beautyblender och puderborste, och sitter i även efter att jag tvättat dem. Bare in mind att jag är väldigt petig när det kommer till dofter, men jag som många gånger undviker parfymerat i hudvård hade faktiskt hellre sett att den var lätt parfymerad (eller allra bäst, helt doftfri) jämfört med hur den är idag.
 
Trots att detta inte riktigt är en produkt för mig kan jag tänka mig att du med en bättre anpassad hudtyp (och inte lika känslig näsa som jag) kommer gilla den massor. Har du torr hy och letar efter en prisvärd och utjämnande färgad dagkräm med solskydd bör du därför verkligen kika in ACOs CC Cream. Jag ska ge den några försök till, men utöver det håller jag mig till min ACO Bronze Cream, som hade varit perfekt om även den hade SPF.
 
3/5
Läs även:
 
 
 
Detta är ett pressutskick.