IsaDora Eye Color Bar

 

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - det är något med mig och ögonskuggspaletter. Därför blir jag extra glad när jag ser att fler budgetmärken satsar mer på just det. Paletter i sig brukar vara förhållandevis prisvärda, eftersom man ofta får fler nyanser till ett lägre pris än om man skulle köpa var färg separat. Dessutom ger det valmöjligheter, vilket åtminstone får mig att våga prova fler färgkombinationer än vad jag hade gjort om jag bara köpte singelskuggor.

 
Idag tänkte jag visa några av av IsaDoras Eye Color Bar-paletter, med den gemensamma egenskapen att de flesta skuggorna är skimriga. Personligen föredrar jag matta skuggor, åtminstone till vardags, men för dig som gillar skimmer (men undviker glitter) varnar jag för vill ha-begär. Haha.
 
Eye Color Wonder Bar (249:-). Wonder Bar är den största av paletterna, och består av tolv skuggor. Det medföljer en borste, vilket inte är något jag personligen skulle välja framför andra borstar jag har. Vad som förvånade mig när jag swatchade skuggorna är att de framträder med större skillnad från varandra än vad de ser ut att ha i paletten. Där tycker jag att många skuggor ser snarlika ut, men väl på huden framträder färgerna bättre och skillnaderna syns mer. Wonder Bar är helt klart min favorit av de tre paletterna, helt baserat på färgskalan. Framförallt gillar jag kombinationen av kalla och varma nyanser, och att man har lagt mer krut på ljusare skuggor. Bortsett från den näst sista skuggan känns kvalitén dessutom väldigt jämn. Förvånansvärt bra pigmentering, vilket faktiskt gäller alla tre paletter (alla swatches i inlägget är helt utan primer).
 
Eye Color Bar, 63 Autumn Leaves (149:-). De mindre Eye Color Bar-paletterna är hälften så stora som Wonder Bar. Med dessa medföljer ingen borste, vilket inte gör mig något alls. Tvärtom faktiskt, paletten blir istället mer kompakt och tar därför mindre plats. Autumn Leaves drar åt det jordigare hållet, en väldigt fin färgkombination som jag tror skulle passa många.
 
Eye Color Bar, 64 Grey Temptation (149:-). Gillar du kalla, blåtonade skuggor lär du också gilla Grey Temptation. Jag har insett att isiga toner, speciellt de som drar åt silver, inte riktigt passar mig, därför lär detta inte bli någon storfavorit. Dessutom blev jag lite besviken på den fjärde skuggan, som inte blev riktigt så blå som man kanske hade hoppats på. Bortsett från det är denna, precis som de andra två paletterna, riktigt fint pigmenterad.
 
 
 
Värt att nämna är att de mindre paletterna finns i fler varianter, så om du gillar pigmenteringen och mängden skimmer, men letar efter en annan färgskala, tycker jag definitivt att du bör ta en titt på de andra paletterna. Hade jag inte redan haft dessa hade jag med stor sannolikhet kikat in 60 Nude Essentials.
 
 
 
Detta är ett pressutskick, men kom ihåg att mina inlägg alltid utgår från mina egna åsikter, oavsett om jag fått en produkt skickad till mig eller om jag har köpt den själv. Alla recensioner här på sofiamilk.se är därför helt ärliga, så du vet!