DIY // Light Up Headboard

Ända sedan jag bytte säng har jag varit utan huvudgavel. Eftersom det kändes tomt och mörkt med bara en grå vägg bakom sängen, bestämde jag mig för att göra en egen variant av huvudgavel av lite julbelysning och annat material som jag redan hade hemma. Det var så enkelt att jag knappt vågar kalla det ett DIY, men många gånger är det väl just de enkla projekten som gör störst skillnad. Detta är mitt bidrag till ljustemat hos månadens Monthly Makers, vi tar en kik!
 
Det enda du behöver för att göra en egen huvudgavel med belysning är en ljusslinga eller ett ljusnät i LED (så att dioderna inte blir varma), ett skirt tyg och någon form av upphängningsanordning. Enklast är antagligen att använda en gardinstång, dock gör ju de att tyget hamnar en bit från väggen...  
 
... och eftersom jag ville få tyget att sitta så tätt inpå väggen som möjligt, gjorde jag det så simpelt att jag använde ståltråd som jag fäste med skruv i var ände samt en på mitten för att bära upp tyget bättre. Eftersom jag ville göra så få hål i väggen som möjligt fäste jag ljusslingan med vanlig tejp, fram och tillbaka längs väggen för att täcka hela ytan. Eftersom min vägg är målad gick det att fästa med tejp utan problem, om du däremot har tapetserade väggar skulle jag rekommendera att använda ett ljusnät istället, som du då hänger i samma fäste som tyget. Då lämpar det sig nog bättre med något stadigare än ståltråd.
 
Alltså: jag tejpade upp ljusslingan, satte en skruv i de övre hörnen + en på mitten för stadga, fäste en ståltråd emellan, vek över gardinerna på mitten och voilà - klart!
 
Eftersom jag hade allt material sedan innan blev det en väldigt billig historia, men materialet i sig innebär ingen stor investering om du skulle vilja göra en likadan huvudgavel själv. Gardinerna jag använde är IKEAs "LILL" som kostar 29:- paret. Ljusslingor, ståltråd och skruv kostar ju inte heller många kronor.
 
Detta projekt tror jag skulle fungera minst lika fint som rumsavdelare eller för att gömma en garderob. Oavsett vart du hänger din...
 
... blir det som allra mysigast på kvällen.
 
Katten approves.