Vera Mona Color Switch "solo"

Vera Mona Color Switch är en texturerad svamp, som tack vare sin yta absorberar pigment från din ögonskuggsborste och därmed lämna den tillräckligt ren för att kunna användas till en ny färg. Svampen är fri från tillsatser, kan användas på båda sidor och rengörs enkelt med en mild tvål och vatten. När svampen börjar bli sliten kan den bytas ut separat, utan att man behöver köpa hela burken igen. 
 
 
Så, är detta verkligen en nödvändig pryl? Egentligen ser jag det lite som tvätthandsken från Sigma - det beror helt och hållet på ditt arbetssätt och användning av skuggor. I mitt fall är det endast ett par få borstar som jag vill använda till flera olika färger, därför blir det nästan smidigare att att skaffa en till, likadan borste, just för att det tar mindre plats. I många fall är även skuggorna jag använder såpass nära i ton att jag inte behöver rengöra eller använda många olika separata borstar till olika skuggor. Är du däremot mer modig med färg, tycker om att arbeta med kontraster eller helt enkelt gillar att arbeta med mörka skuggor först, tror jag definitivt att du skulle ha nytta av denna. Att slippa tvätta borsten mellan appliceringar gör helt klart att den hamnar på plussidan, dessutom är det ju inte alltid man vill få ut den ökade pigmentering som en fuktad pensel ger. Om du däremot gillar att arbeta med fuktade penslar, men ändå vill byta färg ofta, finns svampen i en duomodell med en liten behållare för vätska. Är du makeup-artist eller bara arbetar mycket stående finns svampen även i en modell med armfäste.
 
Summa summarum: personligen har jag gärna flera borstar att arbeta med och kan därför använda var borste för var färg, men produkten i sig är ganska genialisk i sin enkelhet. Lite gimmicky, men jag ser definitivt ett användningsområde där den lär underlätta för många. Tänk bara på att den inte bör ses som en ersättning för att tvätta rent dina borstar "på riktigt", då bakterier inte försvinner genom denna rengöringsmetod. Se det som en smidig snabbrengöring!
 
 
Detta är ett pressutskick.