Att odla cantaloupe: skörden

Läs först:
 
Om du har följt min blogg under sommaren har du säkert lagt märke till min lilla serie där jag uppdaterar om min nätmelonodling. För ett par veckor sedan var det dags, eller snarare hög tid, att skörda den första frukten. Som du ser hade den hunnit bli något övermogen, då den började gulna på bara ett par dagar, men jag surar inte för det för den var verkligen fullproppad med smak! Kanske inte den godaste melonen jag ätit i mitt liv (definitivt inte dålig!) men med all säkerhet den minsta till storleken. Alla frukter jag har fått fram är nämligen ungefär i storleken av en tennisboll. Såhär:

Detta är den melon som var alldeles mörk i skalet från början, men de flesta av mina frukter ser mer klassiskt nätmeloniga ut, som den översta bilden i detta inlägg. De har jag inte skurit upp än, så det ska bli kul att se om de är lika fina inuti som denna var.