Sephora Collection: contour

 
Häromdagen fick jag hem två contouringprodukter från Sephoras linje "Sephora Collection" - en puderpalett och ett duostift. Du kanske minns att jag är lite kluven när det kommer till contouring, åtmonstone till vardags, med tanke på att det är lätt att gå överstyr om man inte håller det enkelt. Därför blir jag glad av att se fler contouringprodukter som jobbar på tydlighet och som är lätta att greppa.
 
Contouring 101 Face Palette: Först och främst, HUR fint är inte mönstret? Det är nästan så jag inte vill sätta borsten i den för att jag inte vill förstöra alla fina detaljer. Dock förstår jag inte hur det är tänkt att man ska komma åt den gultonade nyansen utan att nudda vid de mörka eller den rosa? Hursom. Contouring 101 Face Palette är en stor puderpalett (påminner mig om IsaDoras sett till förpackningen) där alla nyanserna är matta. Vad jag gillar med utformningen av denna palett är att alla de tre bruna fälten är olika mörka, vilket gör det lätt att anpassa till flera olika hudtoner. Däremot har jag en känsla av att den rosa nyansen kan vara för rosa även för dem med kall hudton. Till denna palett medföljer en liten guide på hur man kan applicera de olika nyanserna.
(235:-)
 
Highlight Lowlight Face Contour Duo: Ett krämstift med en ljus respektive mörk ände anpassat för highlight/shading. Jag fick hem nyansen "tan 03", som är näst mörkast av fyra. Den ljusa delen är tyvärr för mörk för att jag ska kunna använda den som highlighter, men trots att den mörka sidan ser väldigt mörk ut mot min hand kändes den otroligt lättarbetad när jag tonade ut den. Jämfört med den ljusa sidan kändes den nästan lite geléartad, vilket är positivt, eftersom det fick den att smälta in superlätt. Eftersom nyansen är såpass varmtonad skulle jag däremot snarare kalla det för en krämbronzer än en shadingprodukt. Inte mig emot, jag är egentligen inte superhaj på krämcontour. Även om jag sällan använder just krämprodukter av det här slaget ser jag faktiskt fram emot att testa denna! 
(165:-)
 
 
 
Detta är ett pressutskick.