DIY // hängande krukor

Det har ekat lite tomt på DIY-fronten här på bloggen det senaste, vilket beror på att det projekt jag pysslar med just nu tar lite längre tid än förväntat. Det jag grejar med hör hemma i växthuset - för just det! Den här sommaren har jag och min familj byggt ett växthus, som i skrivandets stund mest agerar uterum eftersom jag inte riktigt har hunnit komma i ordning med alla växter. Inte mig emot, jag trivs som fisken i vattnet i min lilla inglasade oas där det är vindstilla dygnet runt. Jag ska visa er mer när jag kommit mig lite mer tillrätta.

 
Under tiden tänkte jag visa en detalj från växthuset som jag gjort av förzinkade krukor, för förvaring för småprylar. På växthusets ena långsida har jag nämligen fäst ett armeringsnät som jag har målat svart, som framöver ska användas som spaljé. Eftersom växterna inte fyller hela nätet i dagsläget passar jag istället på att utnyttja ytan till detta supersimpla pyssel:
 
Du behöver:
- hink/kruka med en kant längst upp
- ståltråd
- avbitare
- kombitång eller liknande att tvinna tråden med
... och dubbelhäftande tejp, som inte kom med på bild
Egentligen är det väldigt straightforward hur man går tillväga. Börja med att mäta ut ståltråden längsmed krukans omkrets, men lägg till några centimeter i var ände för fästet. Vira sedan tråden runt krukan och fäst den med supertunna remsor av dubbelhäftande tejp, detta för att förhindra att krukan skruvar sig.
 

Tvinna sedan ihop ändarna på tråden med hjälp av kombitången (eller vad du väljer att använda).

 
Sedan är det bara att fästa krukan där du vill ha den. Easy peasy! Jag använde en tunn ståltråd för att göra fästet så diskret som möjligt. Jag valde att binda den runt den horisontella delen i det kryss som bildas, mest för att förhindra att den skaver på baksidan av järnet. Om du inte vill använda ståltråd, och är villig att borra hål i din kruka, kan du istället hänga den på en vanlig S-krok. Det blir inte lika osynligt, men fint ändå!
 
Och du! Du kommer väl ihåg att följa mig på BLOGLOVIN'?