DIY // måla nycklar med nagellack

Om du har svårt att hitta rätt nyckel på nyckelknippan, eller bara vill göra dina nycklar lite finare, kan det vara en kul idé att måla dem. Mina har jag målat med vanligt nagellack, som faktiskt håller bättre än förväntat.
 
Prickarna målade jag dit med ett dotting-tool. Tänk på att nyckelns yta måste vara rengjord och helt torr för att lacket ska fästa ordentligt.
När prickarna var på plats lät jag dem torka ordentligt...
 
... och trädde sedan på nycklarna på en rem. Klart! Ett tips är att måla sin nyckel i en färg som påminner om dit den passar, t.ex. färgen på husets brevlåda, dörr eller fasad. Då blir det lättare att komma ihåg vilken färg som leder till vilket lås. Skulle dina nycklar mot förmodan hamna i fel händer får tjuven åtminstone inte facit direkt, som om det exempelvis stod "stugan" på.
 
 
Jag har även gjort en nyckelknippa till bilnyckeln. Vill du se mer av den kan du kika HÄR!