Make Up Store Loose Powder "MILK"

Make up Store Loose Powder "milk" är det puder jag använder för att sätta mitt smink till vardags. Detta är ett svagt gultonat löspuder, som trots sin pigmentering blir transparent väl på huden och därmed passar många hudtoner. Det gula i pudret ger med andra ord ingen färg, utan hjälper endast till att dämpa röda partier.
 
Vad jag gillar med det här pudret är att det tack vare sin finkornighet blir otroligt lättapplicerat, och att det därmed sällan ser kakigt ut på huden. Det behövs väldigt lite produkt för att matta ner, men resultatet blir trots den matta ytan varken platt eller livlöst - så länge du applicerar ett tunnt lager lyser ändå den återfuktade känslan igenom. Jag brukar kombinera det med Lumene Longwear Blur Foundation, som ju har en mer naturlig finish, vilket återges fint trots att jag pudrar lätt ovanpå.
 
Dock finns det några minus. Även om förpackningen är riktigt fin, har ett stort lock att snurra borsten i och jag fattar idén bakom löspuder, är det en relativt opraktiskt utformning. Vill man bättra på pudret under dagen känns det klumpigt att bära med sig en såpass stor burk, vars innehåll lätt dammar.
 
Loose Powder "milk" kostar 235:-/11g. Visst finns det billigare alternativ, men med tanke på hur otroligt länge min burk har räckt i och med det stora innehållet känns det inte som en jättestor kostnad i längden. Att den dessutom har det finaste namnet gör det hela ännu trevligare ;).
4/5