DIY // gör om en pärm

Du har säkert märkt att jag tycker om att återanvända material och göra om gamla saker i mina DIYs, och idag är inget undantag. En väldigt enkel men rolig grej att göra är att klä om sina pärmar, för att göra dem lite finare och få dem att passa in i sin inredning. Många pärmar ser ganska trista ut, och det är sällan man har flera likadana. Om du har pärmar i olika storkelar och former kan det vara extra fint att klä in dem i samma papper, antingen hela pärmen eller bara bokryggen, så att de tillsammans bildar en fin helhet när de står placerade ihop. Lite av samma princip som förvaringslådorna jag gjorde av gamla skokartonger - de måste inte vara identiska för att forma en helhet.
 
Jag började med att måla om insidan på min pärm, både för att täcka den gula färgen som var där innan och den text som stod. Nu i efterhand ser jag att jag borde ha målat utsidan i täckande vitt, eftersom pappret inte var tillräckligt tjockt för att helt och hållet gömma trycket under, men det kan jag leva med.
 
När det hade torkat mätte jag ut en rektangulär form ur vanligt inslagspapper som jag skar till det mått som passar utsidan + ett par cm runtom för invik. Kom ihåg att räkna in de veck som blir på utsidan, bäst är nästan att mäta pärmen när den är stängd så att alla veck slätas ut. 
Sedan limmade jag hela pärmens utsida med vanligt limstift, placerade pappret över och pressade ut alla luftbubblor med baksidan av en linjal. Efter det vek jag in kanterna och limmade fast dem också. Svårare än så är det inte! 
 
Pappret jag använde heter "TUVA" och kommer från Lagerhaus.