Blanda foundation på en kakelplatta

Nu när solen tillslut börjat kika fram har jag, precis som många andra, blivit för brun för min vinterfoundation. Istället för att lägga pengar på flera foundations i olika nyanser, i takt med att man blir brunare, har jag endast införskaffat en nyans som är betydligt mörkare än min vinterfoundation, men som har samma underton för att utifrån dessa två kunna blanda till den nyans som passar mig. För att göra ihopblandningen enklare och slippa kladdiga handryggar använder jag en kakelplatta, nästan på samma sätt som en målarpalett. Det fiffiga med just kakelplattor är att dess yta är glaserad, vilket gör den lätt att göra ren. Dessutom absorberar den inte något av produkten, för blandar man på baksidan av handen kommer huden oundvikligen absorbera en viss mängd produkt, vilket känns både slösaktigt och gör det svårt att färgmatcha mot ansiktet (man har sällan samma färg på handen som ansiktet). Kakelplattan rengör jag sedan med en mild handtvål och spritar efteråt.

 
(Min recension på Lumene Longwear Blur Foundation hittar du förresten HÄR.)
Självklart kan du blanda vilket smink du vill på plattan, det måste inte vara foundation. Lättast är att blanda produkter som är feta/flytande (concealer, läppstift, primer, teatersmink/blod, you name it).