DIY // personligt anteckningsblock

Idag vill jag tipsa om IKEAs anteckningsblock VÄLBEKANT, som säljs i svart och naturbrunt. Det smarta med dessa är att de har helt tomma fram- och baksidor, vilket ju är fint i sig, men som också ger möjligheten att själv markera vad just sitt block innehåller. Kanon för oss som gärna sätter egen prägel på våra prylar. Utöver omslaget gillar jag den lite mindre storleken, formatet och det faktum att de kostar ynka 9:-/st.

Framsidorna till mina block har jag målat med tusch, vit gelpenna och akrylfärg. Texten till SOFIAMILK-blocket har jag målat dit genom en mall som jag gjorde utifrån samma teckensnitt som jag använder här på bloggen. Jag skrev helt enkelt ut ett papper med text i lagom storlek, skar ut bokstäverna, placerade mallen över blocket och duttade i akrylfärg i mellanrummen med en skumstencilpensel. Tänk på att fästa mallen med ett par tejpbitar så att den inte flyttas runt när du målar.
 
Värt att nämna är att sidorna är helt olinjerade, något jag personligen gillar till de ändamål jag använder blocken. Att de är olinjerade kan nämligen vara lätt att missa när man köper dem, eftersom de säljs plastförpackade.