The Body Shop - early-harvest raspberry body lotion & strawberry shower gel

 

Här snackar vi sommardofter på flaska. Som du kanske minns är jag helt frälst i The Body Shops kokosserie, men har givetvis andra favoritdofter från märket. Två av dem är deras hallon- och jordgubbserie, därför passade jag på att köpa en body lotion och stor shower gel i respektive doft nu när The Body Shop driver sin sommarrea. Varken hallonserien eller stora flaskor säljs i ordinarie sortiment, utan finns endast under reaperioder. Gillade du deras papaya, blåbär, passionsfrukt eller någon av de andra äldre serierna är det alltså läge att kika in deras pågående rea, eftersom de under begränsad tid plockar in dofter som utgått.

 
Strawberry Shower Gel
Precis som många duschgeler och -krämer från The Body Shop är Strawberry Shower Gel helt tvålfri, vilket gör den mindre uttorkande än andra duschprodukter. Den innehåller kallpressad jordgubbsfröolja och andra återfuktande oljor som tillsammans bidrar till att minska risken för uttorkad hud, vilket är tur, för den innehåller tyvärr även sulfater som ju är kända för att verka uttorkande. Här upplever jag däremot inte att sulfaterna torkar ut, utan hjälper snarare till att bilda ett mjukt lödder. Doften är väldigt söt, men upplevs ändå som ren. Ingår som sagt i ordinarie sortiment, men då i mindre storlek.
 
180:-/750ml (ord. 225:-)
 
Early Harvest Raspberry Body Lotion
Även hallondoften är söt och bärig, men är nog strået vassare än jorgubben. Doften är nästan identisk med en pinnglass jag alltid åt som liten, men som jag tråkigt nog inte minns namnet på. Doften sitter kvar länge och är tydlig utan att bli överväldigande. Sedan innan har jag testat samma doft, men då i body butter-format, och upplever den som snäppet mer återfuktande, men torkar då också lite långsammare. Eftersom jag inte blir överdrivet torr i huden föredrar jag lotionvarianten, just eftersom den sjunker in snabbare och dessutom har en lättdoserad, kladdfri pump. Innehåller kallpressad hallonfröolja.
 
64:-/250ml (ord. 80:-)
 
Egentligen är det knepigt hur det där med dofter kan skilja sig så mycket från person till person. Jag tycker att de flesta dofter från The Body Shop är träffsäkra, tydliga och genomtänkta, främst eftersom de inte har kombinerat massa olika dofter i samma produkt, utan låter en doft bli huvudstjärnan i serien. Detta gör det extra tydligt vilka dofter man gillar och inte. Många dofter är jättefina, men jag har svårt för t.ex. Pink Grapefruit och Almond, som jag vet att många älskar. Vilka dofter gillar du bäst/sämst?