Midsommarnaglar

Glad midsommar på er! Dagen till ära sportar jag blommiga naglar som jag har gjort med hjälp av ett dotting-tool. Det här är egentligen en lite väl flickig och sockersöt lackning för att vara mig, då jag i vanliga fall gillar enkelhet, men eftersom jag inte har kombinerat alltför många färger tycker jag att det funkar helt okej. De tomma ytorna hjälper också till att bidra till att det känns luftigt trots mönstret.
 
Jag började med att lägga ett lager Depend Foundation Ridgefiller som bas.
 

Efter det gick jag över till att måla prickarna. Jag använde som sagt ett dotting-tool, men om du inte har just det verktyget kan du använda ett knappnålshuvud eller änden på en hårnål. Jag började med att måla blombladen först, för att sedan dutta dit mittenpricken. Anledningen till att jag inte gjorde i omvänd ordning är att jag hellre låter mittenpricken överlappa bladen, än tvärt om. Dessutom blir det lättare att se till att blommorna inte krockar med varandra om man målar ytterkanterna först.

När prickarna torkat helt avslutade jag med två lager SecheVite som topplack. I en sån här design är just SecheVite extra bra, eftersom den är lite geléaktig och fyller ut nagelytan bättre än vad andra lack gör. Det gör att prickarna inte sticker upp lika mycket och nagelytan blir därför inte lika bullig.