Burt's Bees Beeswax Lip Balm

När det kommer till läppbalsam är jag faktiskt ganska petig. Eftersom jag använder läppbalsam ofta, och delar av det oundvikligen hamnar i munnen, vill jag att det ska ha ett så naturligt innehåll som möjligt samtidigt som det återfuktar ordentligt. Burt's Bees Beeswax Lip Balm består av 100% naturliga ingredienser som utöver bivax är fullpackat med mjukgörande och vårdande oljor som faktiskt återfuktar på riktigt. Till skillnad från vanliga läppbalsam innehåller Burt's Bees ämnen som faktiskt tillför fukt, och inte bara lägger sig uppepå och mjukgör för stunden. Om jag applicerar det på kvällen är det fortfarande kvar på morgonen efter. Det tycker jag är en riktigt bra indikation på kvalité, speciellt med tanke på att det bara kostar 39:-.
 
Jag har originalet med doft av pepparmint och varianten med lila kork som innehåller acaibär. Båda är ofärgade och blir inte glansiga på läpparna. Favoriten är helt klart originalet, pepparminten kyler härligt och doftar riktigt friskt. Första gången jag använde det kändes det lite som att jag lade på tandkräm med tanke på doften, men nu är det just den rena känslan som gör att jag gillar det. Originalversionen är dessutom lite fastare i konsistensen, vilket jag faktiskt föredrar. Jag upplever att det tack vare formulan återfuktar snäppet bättre och håller läpparna mjuka längre.
 
Det enda jag saknar är solskyddsfaktor och en helt ekologisk utformning. Hade den fyllt dessa kriterier hade det varit en fullpoängare.
 
4/5