Lumene Longwear Blur Foundation

Under de senaste månaderna har jag använt denna foundation. Lumene Longwear Blur Foundation beskrivs som en hållbar, halvmatt och sammetslen foundation som ska få huden att se felfri och utjämnad ut i upp till 16h. Den ska även ha en blurrande effekt tack vare silikonteknologi, varma färgpigment och ljusreflekterande pigment. Jag har nyansen Classic Beige 01.
 
Vad jag gillar med denna foundation är att huden får en naturlig look trots mängden täckning. Min hud ser fortfarande ut som hud, samtidigt som mina röda partier dämpas. Till blemmor behövs en concealer, men jag föredrar faktiskt att ha en naturlig täckning i ansiktet men att komplettera med en concealer, snarare än att använda en fulltäckande foundation. Jag ser ingen anledning att totalt täcka de partier av ansiktet som faktiskt inte behöver det.
 
Finishen är verkligen superfin, ger ett halvmatt resultat med ett svagt glow som får huden att se frisk och jämn ut. Jag har en kombinerad hy, och brukar vanligtvis pudra lätt över hela ansiktet, men med denna upplever jag inte att det behövs på samma sätt. Trots glowet blir ansiktet inte glansigt, inte ens efter flera timmar. Jag har aldrig använt den i 16h, men visst är hållbarheten bra! Framförallt är jag glad att Lumene släppt en serie med varma undertoner, då andra produkter från dem (t.ex. deras CC cream) har lutat alldeles för mycket åt det rosa hållet för att passa mig helt och hållet. Till skillnad från deras CC cream är doften svagare, vilket jag uppskattar. Dessutom gillar jag att Lumene tänker på förpackningen. Hur fint det än må vara med glasflaska och pump är det inte alls lika praktiskt och lättdoserat som en tub. Skulle jag råka tappa den i golvet är det inte hela världen :)
 
Tyvärr är den ganska odryg, och jag behöver applicera betydligt mer än med andra foundations. Jag applicerar den med Real Techniques expert face brush om någon är nyfiken!
 
En riktigt fin vardagsfoundation! Har du provat den? Vad tyckte du?
 
Finns t.ex. här för 159:-
4.5/5