DIY // Grytunderlägg av klädnypor

Häromdagen hittade jag ett 40-pack oanvända klädnypor här hemma, och tänkte att det vore roligt att göra något av dem. Slutresultatet blev ett grytunderlägg! Det enda du behöver för att göra ett likadant är klädnypor och ett bra trälim som inte smälter vid kontakt med värme.
 
Börja med att plocka isär de två trädelarna från fjädern som håller ihop dem.
 
Vänd på ena trädelen och limma ihop de båda delarna med ryggarna mot varandra.
 
För att limmet ska binda fast båda sidorna är det bra att sätta dem i press. Har du inte tillräckligt många klädnypor över till att pressa ihop alla par kan du binda ihop dem med ett gummiband, tejp eller pressa dem mellan böcker. Se bara till att trädelarna ligger parallellt och jämnt i båda ändarna.
 
När du har gjort tillräckligt många för att forma hela cirkeln, limmar du ihop dem två och två, sedan fyra och fyra osv. tills alla sitter samman. För att hålla ihop dessa större partier använde jag maskeringstejp som kan hålla samman fler bitar samtidigt än vad klädnypan klarar. Tyvärr blev det ingen bild på detta men förhoppningsvis förstår man principen.
 
Jag tycker den passar fint ihop med glasunderläggen i trä jag gjorde för ett tag sedan. Är väldigt såld på trärena material för tillfället. Tekannan kommer från IKEA ifall någon är nyfiken!