DIY // målade terrakottakrukor

Jag tycker verkligen om att måla saker. Hur man med enkla medel kan förändra något på nolltid, speciellt när det inte gör så mycket om man skulle ångra sig eller råkar göra fel. Därför är billiga krukor perfekta! Egentligen gillar jag enkelheten i vanliga terrakottakrukor, men kände att det blev lite väl enformigt med så många likadana. Därför fick några av mina krukor ny skrud:
 
Jag valde att hålla mig till svart och vitt för att behålla det enhetligt, men gav dem olika mönster för att skapa variation.
 
Jag måste även slå ett stag för den här svarta akrylfärgen. Endast en strykning behövs, den fäster bra, torkar snabbt och ger en matt yta när den torkat. Det är samma färg som jag använde till äggmålningen vid påsk. Jag köpte den på Clas Ohlson, men gissar att den finns lite här och var. Däremot ångrar jag nästan såhär i efterhand att jag inte använde griffelfärg istället, tänk vad fiffigt att kunna skriva vad man odlar. Nåja!