Miljövänligt tvätt- och rengöringsmedel

Inlägget innehåller annonslänkar

mulieres1.jpg

Ni vet att jag tycker om att testa nya produkter, men vad ni kanske inte vet är att jag (nästan) tycker det är lika kul att testa nya städprylar. Olika tvättmedel och diverse rengöringsprodukter inom den mer hållbara kategorin är sådant jag gärna letar extra efter. Min tanke är att om man ändå ska köpa något så trist som städprodukter kan de lika gärna vara vettiga, och inte minst fina. Därför blev jag extra glad när ett pressutskick från Mulieres (adlink) landade hos mig, innehållande deras sortiment av tvätt- och rengöringsmedel.

Köp Mulieres här (adlink)

4mulieres.jpg

Tvättmedel och multirengöring* finns i dofterna nordic forest, fresh citrus, rose garden (ej med på bild) och unscented (*adlink)

Tjusiga förpackningar va? I dagsläget säljer Mulieres (adlink) tvättmedel samt multirengöring för golv, disk, bänkytor, fönster, badrum m.m. Alla produkter är ekologiskt certifierade, baserade olivoljetvål, biologiskt nedbrytbara, fria från färgämnen och förpackningarna består av 70% mindre plast än vanliga förpackningar. Innehållet är dock i en plastpåse innanför kartongen + korken är av plast, så de är inte helt plastfria. För både tvätt- och rengöringsmedlet funkar korken som mått.


Vad tycker ni, vill ni se mer sådant här på bloggen?

 

Inlägget innehåller pressutskick & annonslänkar, läs mer om det HÄR


Halloween hos LUSH

LUSH halloween-sofiamilk.se.gif

ÄNTLIGEN! Halloween kan vara min favoritårstid, åtminstone efter jul. Hösten är generellt den tid på året då jag känner mig som mest inspirerad och att kreativiteten tar fart på ett annat sätt än under sommaren, vilket jag tror jag delar med många andra. Inte minst produktutvecklarna på LUSH, för herregud vilka kul nyheter de pumpar ut år efter år. Senast ut är deras Halloweenkollektion, och jag tänkte att vi skulle kika på ett urval av den idag:

Eyeball badbomb, 79:-

En badbomb med minst sagt tydligt Halloweentema. Eyeball innehåller bl.a. ros, lavendel- och apelsinolja. Jag känner bara rosdoft, vilket tyvärr inte är en favorit för min del. Till skillnad från utseendet känns doften varken höstig eller Halloweenig, så jag hade gärna sett en annan doftsättning just såhär års. Nåja! Badbomben bubblar ut i ett polkagrisfärgat mönster för att sedan färga badvattnet rosa.

lush-halloween-bubbelbit.jpg

Bewitched bubbelbit, 79:-

Den kattformade bubbelbiten från förra årets Halloweenkollektion är tillbaka. En bubbelbit skiljer sig en del från klassiska badbomber, då de istället för att droppas ner i vattnet hålls under kranen medan vattnet tappas upp. Antingen kan man dela upp den i flera delar för att användas mer än en gång, eller så smular man sönder hela biten för ett extra skummigt bad. Bewitched doftar mycket bergamott, rätt sött men fortfarande väldigt citrusigt vilket jag gillar. Färgar badvattnet mörkgrått.

lush-halloween-tvål.jpg

Ghost in the dark självlysande tvål, 95:-

Ghost in the dark är en spökformad tvål med doft av citrongräs och bergamott. En superhärlig och ren doft som jag tror många uppskattar, men det är inte det som är det mest spektakulära: den lyser i mörkret. Ja, faktiskt! Tvålen innehåller nämligen lysande zinksulfid som aktiveras av dags- eller artificiellt ljus, som sedan avger ett neonaktigt sken i mörker. Tänk plaststjärnorna man klistrade i taket som liten. Hur kul?

inlägget innehåller pressutskick, läs mer om det här


Sophisticated

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

depend-7day-sophisticated.jpg

Sophisticated 7167 (annonslänk)

En ny favorit på lackhyllan. Sophisticated 7167 (adlink) från Depend har du kanske redan sett som du följer mina stories på Instagram, om inte annat får du en extrakik här! Lacket är ett kalltonat, ljusgrått krämlack med en svagt lila underton. Det lila syns tydligare på bild än i verkligheten, där lacket upplevs som mer neutralt. Väldigt tjusigt oavsett!

Följ mig på Instagram / sofiamilk

depend-7day-sophisticated2.jpg

Innehåller annonslänkar & pressutskick, läs mer om det här


Depend 7day Classic Woman

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kicks

DEPEND-CLASSIC-WOMAN.jpg

Få har nog missat hur mycket jag gillar 7day-serien från Depend. Prisvärda och hållbara lack i massa fina nyanser, som nu utökas med ytterligare 11 färger i höstkollektionen Classic Woman. Ni har ju redan fått en kik av Well Dressed, men min favorit är den ljusgråa Sophisticated som jag tänkte visa mer av imorgon.

Vilken färg gillar du bäst?

depend-line.jpg
depend-classic-woman2.jpg

INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR & PRESSUTSKICK, LÄS MER om det HÄR


Depend 7day Well Dressed

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

depend-7day-brun1.jpg

Well dressed

depend 7day

Well Dressed (ADLINK)

Depend 7 day Well Dressed. Ett mörkbrunt lack som nästan upplevs svart beroende på ljussättning. Dock ser den aningen ljusare ut i flaskan, vilket jag ofta upplever med just 7day-serien. Antagligen beror det på att glaset i flaskan är lite tjockare och därför gör att innehållet upplevs ljusare. Fin nyans oavsett!

depend-7day-brun.jpg
depend-7day-brun2.jpg

Ett lacktips

depend-swatches.jpg

Ett litet lacktips till dig som är osäker på vilken färg du vill måla naglarna i: gör några snabba swatches av de färger du väljer mellan mot en papperskant, håll upp not nageln och jämför. Jag är rätt velig när jag väljer färg, och tycker därför det blir enklare att välja när jag ser hur färgen faktiskt ser ut direkt mot nageln jämfört med i flaskan.

Hur gör du när du väljer lackfärg?


Depend släpper 8 nya lösögonfransar

depend-ögonfransar.jpg

Depend kompletterar sin Perfect Eye-serie med 8 nya lösögonfransar. Kul! Nysläppet inkluderar både individuella fransar och klassiska i par. Personligen gillar jag att de är åt det mer naturliga hållet och har transparenta band, med undantag för Linda som har ett tunt, svart fäste.

Höger sida: Annica, Molly, Svea & Carolina. Vänster sida: Linda, Malin, Ellen & Beatrice. 69:-/st, släpps v. 38

depend-ögonfransar2.jpg

Innehåller pressutskick, läs mer HÄR


IsaDora Autumn Make Up 2018

ISADORA-FALL.jpg

Årets höstnyheter hos IsaDora består inte av en kollektion, utan hela tre. Bare Beauty, Bohemian och Rock Chic är små produktgrupper bestående av ögonskuggspalett, nagellack, flytande och fast läppstift, läppenna och krämrouge - allt med nya nyanslanseringar anpassade till de olika kollektionerna.

Personligen känns Bohemian mest sammanhängande av de tre rent nyansmässigt, men jag är trots det mest nyfiken på att testa ögonskuggskvartetten 44 Muddy Nudes från Bare Beauty-kollektionen. Fyra helmatta nyanser som jag tror många kommer få stor användning av. Dessutom har jag ett extra öga på lacket ur samma serie, som också delar namn med kollektionen.

isadora-fall2.jpg

[Innehåller pressutskick, läs mer här]


IsaDoras läppstift får ny formula

ISADORA-new-lipstick-formula.jpg

IsaDoras läppstift har hängt med så länge jag kan minnas. Nu har de uppdaterat formulan och dessutom släppt ett gäng nya nyanser, 18 stycken för att vara exakt. Den nya formulan ska bl.a. vara extra återfuktande, blöda mindre längs kanterna och ha en krämig, lätt formula. Personligen föredrar jag deras matta stift, men jag ser ändå fram emot att testa dessa mer noggrant. En annan kul grej är att de nya hylsorna har magnetstängande lock, och för att enkelt kunna urskilja de matta stiften från de vanliga är de också matta på utsidan. Inte helt dumt!

isadora-perfect-moisture1.jpg

11 av de 18 nya nyanserna. Fr vänster: bare beauty, cashmere pink, dusty pink, tender peach, raspberry red, fierce fuchsia, high-risk red, coral couture, classic red, mocha mauve & ruby wine

isadora-perfect-moisture2.jpg

[Innehåller pressutskick, läs mer här]


Depend Like an Artist

DEPEND-like-an-artist2.jpg

Visst är sommaren fantastisk på alla sätt, men det är något speciellt med höstens start. Inte minst när det börjar trilla in höstnyheter att inspireras av. Depends höstkollektion för O2-serien, Like an Artist, består av en superfin blandning nyanser. Framförallt är det kul att se en höstkollektion som inte enbart består av mörka och mustiga färger, utan även inkluderar ljusare lack samt både varma och kalla toner. Jättefin övergång från sommar till höst, och enligt mig bland de finaste kollektionerna Depend har släppt.

depend-like-an-artist4.jpg

Fr. vänster: 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571 & 572

depend-like-an-artist3.jpg

[Innehåller pressutskick, läs mer om det här]


Att stamma upp elefantöra

pilea-peperomioides.jpg

Mitt absolut mest lästa inlägg här på bloggen är, lite otippat, hur man tar sticklingar från elefantöra. Sedan jag publicerade inlägget för några år sedan har jag fått mail, kommentarer och frågor om just elefantöra. En sådan är hur man får sin planta uppstammad.

Elefantöra, eller Pilea Peperomioides som den egentligen heter, har faktiskt en typ stam naturligt. När plantan är liten och nära jordytan syns det knappt, men medan plantan blir högre och toppen förflyttas uppåt träder en stamliknande bas fram undertill. Med tiden sker detta naturligt, men med några knep kan man öka förutsättningarna:

elefantöra2.jpg

Ljusförhållande

Det absolut viktigaste för att elefantöra ska växa på höjden är att den lever under rätt ljus- och vattenförhållanden. Jag har märkt att mina elefantöron trivs bäst i östfönster under majoriteten av året, alternativt en bit in i rum med soliga fönster. Med andra ord: undvik direkt sol, med undantag för vintertid då de gärna står lite ljusare. Tänk på att placeringen påverkar hur mycket och ofta du behöver vattna, men en bra tumregel är en gång i veckan eller när bladen slokar. Helle mer sällan än för ofta.

Omplantering

För att elefantöron ska växa överhuvudtaget är det a och o att de planteras om. Jag har några småplantor som jag har valt att behålla i mindre krukor, och även om de håller sig fina blir de inte större än vad krukan tillåter. Plantera därför om under våren i vanlig blomjord.

rätt typ av kruka

När vi ändå talar om omplantering är det viktigt att välja en kruka med dränering, så att vatten inte samlas i botten och dränker rötterna. En kruka med hål i botten + fat eller en tät kruka + innerkruka funkar utmärkt. 

Öka krukstorlek successivt

Visst är det lockande att plantera om sitt elefantöra i en stor, fin kruka direkt, men min erfarenhet är att elefantöron trivs bäst med att öka max 2 krukstorlekar åt gången. Planterar du i en stor kruka direkt kommer plantan lägga massa energi på att utöka rotsystemet snarare än att växa på höjden. Dessutom ökar risken för övervattning eftersom rötterna inte hinner absorbera den vattenmängd jorden bär.

elefantöra4.jpg

Rotera

Beroende på placering tenderar elefantörats blad att dra sig åt ljuset. För att undvika att alla blad inkl. stam drar åt ett håll och blir krokig kan det vara bra att vrida plantan då och då. På så vis fördelas ljuset och plantan får en jämnare form.

Plocka bort vissna blad

Jag tror det är oundvikligt att få vissna blad då och då. Om din planta får solblekta, gula eller missfärgade blad är mitt råd att plocka bort dem, de kommer inte repa sig och stjäl snarare energi från plantan. Vanligtvis är det de äldre, nedre bladen som vissnar, så att plocka bort dessa kommer dessutom bidra till att mer av stammen syns = tydligare uppstamning. 

Stötta stammen

När ditt elefantöra börjar få lite höjd kan det vara en bra idé att stötta den mot några blompinnar. Min växt är ganska tung i toppen, och behöver därför extra stöttning för att inte tippa och gå av.

 

Har du något bra tips på hur man får sitt elefantöra att trivas så bra som möjligt? Dela gärna med dig i kommentarerna!