NYX Highlight and Contour Pro Palette

Trots all hype kring contour och alla olika contourprodukter som släpps måste jag ändå erkänna att jag tycker om att testa olika kit. Det allra bästa med contour kit, i mina ögon, är de många valmöjligheter de innebär. Jag gillar ju matta och jordnära toner, så det händer ganska ofta att jag plockar fram ett contour kit för att använda det som ögonskugga snarare än det huvudsakliga användningsområdet. Särskilt när det gäller just puderprodukter.
 
NYX Highlight and Contour Pro Palette (379:-) är ett puderkit som innehåller åtta nyanser, varav Ice Queen och Nectar har skimmer medan resterande är matta. Färgsammansättningen känns jättefin och det är extra kul att se en såpass jämn blandning av varma och kalla toner, speciellt bland highlighterna. Däremot verkar kitet bara säljas i just denna färgsättning, som jag gissar blir väl för ljus för mörkare hudtoner.
 
SÅ fint pigmenterade! Extra imponerad är jag över att pigmenteringen är såpass jämn bland alla nyanser, i paletter som rör sig kring de lite lägre priserna kan man räkna med att ett par nyanser är halvdana, men inte här. Se bara Cream, som faktiskt är bättre pigmenterad än den banangula nyansen i Anastasias Contour Kit, som ju väldigt många gillar. 
 
 
Däremot är jag inte lika såld på förpackningen. Visst, den är fin i all sin enkelhet, men den känns "spricker-så-fort-den-nuddar-golvet-plastig" och är ganska svår att öppna. Dessutom sitter några av skuggorna som berget i förpackningen och kräver en sax för att få ut, haha. Själva tanken med att kunna plocka ut skuggorna tycker jag är genialisk, däremot är det synd att de inte är magnetiska vilket innebär att de inte kan flyttas in i andra paletter. Där försvinner hela grejen med att kunna plocka ut dem, i min mening. Utöver det hade jag gärna sett en spegel i locket på en såpass stor palett. Förpackningen är såklart inte avgörande, och med tanke på innehållet (och priset!) känns det helt klart okej att förpackningen inte är perfekt.
Jag ser verkligen fram emot att testa denna och se hur den känns jämfört med mitt Contour Kit från Anastasia BH. Här får du alltså åtta nyanser för 379:- jämfört med Anastasias på sex nyanser för 595:-. Jag har inte jämfört nyanserna mer än den gula, men många av nyanserna är snarlika. Hade det varit kul att se en mer delatjerad jämförelse mellan de två? Let me know!
 
 
 
Detta är ett pressutskick.