Broken Glass Nails

Glas är ett jäkligt fint material ändå. Svårarbetat och skört, men ack så vackert. När jag såg att glas var temat för december hos Monthly Makers fick jag först en idé att skära ut geometriska former i spegelglas, men landade tillslut i ett lite mer lättarbetat alternativ där jag snarare drog inspiration från materialet än att faktiskt arbeta i det. Denna manikyr föreställande krossat glas är därför mitt bidrag till månadens tema.
 

Det säger sig kanske självt, men jag har givetvis inte fäst riktigt glas på mina naglar. Istället använde jag glitterflingor av tunn, tunn återvunnen plast som jag hittade på Panduro för några år sedan. Dessa små flingor är oregelbundna i formen, flexibla, ser precis ut som glas och formar sig enkelt efter nageln. Väldigt lämpliga för mitt ändamål, med andra ord. Värt att nämna är att flingorna ser helt olika ut beroende på ljuset, något jag tycker gör det hela extra kul. Här ser de blå ut, men i andra ljus drar de mer åt silver, gult och rosa. Fint oavsett! 

 
För att få glitterflingorna att fästa gjorde jag helt enkelt så att jag målade ett lager baslack, penslade på flingorna med en torr pensel innan lacket hann torka, och pressade försiktigt fast dem med baksidan av penseln. När baslacket torkat målade jag sedan ett par/tre lager topplack för att få en riktigt jämn och fin yta. Klart! Lite stökigt, precis som allt lösglitter, men väldigt enkelt.