Glasfil - den mest skonsamma nagelfilen

Den här filen ser kanske inte särskilt spännande ut, men är faktiskt ett av de skönhetsverktyg jag använder mest. Detta är alltså en glasfil - ett grymt verktyg som helt och hållet har uteslutit mina vanliga nagelfilar.
 
Glasfilar är gjorda med en superfinkornig ytbehandling, som nästan ser ut som frostat glas. Den mjuka och förhållandevis släta ytan gör den otroligt skonsam mot nagelkanten, och river inte på samma sätt som andra filar kan göra. Även de mest finkorniga sand- och stålfilarna är betydligt grövre än de i glas, och kan därför fläcka upp nagelkanten, vilket gör att nageln lättare skivar sig. Dessutom tycker jag att glasfilen gör det betydligt lättare att få till en jämn, mjuk form på nageln, eftersom den mer eller mindre kan användas i båda riktningar då den känns såpass snäll. I vanliga fall bör man ju undvika att fila i sågande rörelser, eftersom det är just det som gör att nagelkanten lättare fläcker upp sig, men med glasfilen upplever jag att jag inte måste vara lika noga med det (även om det såklart är bäst att arbeta i en riktning).
 
Min kommer från Claudia Cosmetics, men vilket märke du köper spelar nog egentligen ingen större roll. Filen i sig lär vara likvärdig oavsett märke.
 
En annan grym egenskap är att den håller hur. jäkla. länge. som. helst. Jag har haft min i säkert ett år, och den presterar precis lika bra som den dagen jag köpte den. Den tappar alltså inte sin funktion även om den används ofta, och slits ut väldigt, väldigt långsamt, vilket både känns ekonomiskt och snällt mot miljön. Dessutom är den superlätt att hålla ren. Jag tvättar den med vanligt diskmedel och ljummet vatten.
 
De enda små minusen jag kan komma på är att den bara har fil på ena sidan och att den är gjord just i glas, vilket kanske inte är det mest tåliga materialet. Däremot måste jag säga att den har hållt betydligt mycket bättre än förväntat, då den har åkt i golvet några gånger men varken har spruckit eller tappat flisor. Smart är också att just den jag har kommer med ett plasthölje som skyddar filen när den inte används. 
 
Så länge den hålls hel tycker jag att det här är en riktigt, riktigt bra fil för nästan inga pengar alls. Jag är såld!
 
Här bredvid en stålfil.