Skapa omålade linjer med nageltejp

Jag har fått några frågor kring den nageltejp jag använder till mina manikyrer, så jag tänkte att vi skulle kika närmare på det! Den senaste tiden har jag gjort några lackningar med tomma mellanrum, och till dessa brukar jag använda jag en tunn, tunn nageltejp, som likt en maskering kan placeras där man vill få omålade linjer. Självklart kan man använda tejpen som en del av designen, men mitt huvudsyfte är helt enkelt att få fram skarpa, omålade streck.
 
Min tejp kommer från Ebay och kostade ca en tjugolapp inkl. frakt för trettio rullar (!) i olika färger. Tyvärr hittar jag inte länken till just de jag köpte, men om du söker på "nail tape" kommer det upp massor med likvärdiga sökträffar. Nackdelen med att handla på Ebay är att leveransen kan ta väldigt lång tid, dessutom känns det lite onödigt rent miljömässigt att frakta en så liten pryl över halva jordklotet. Jag vet att H&M sålde nageltejp för något år sedan, men är osäker på om de fortfarande har kvar det i sitt sortiment. Kika!
 
Här och här är två manikyrer där jag har använt nageltejp som maskering. I inlägget under detta (och bilden högst upp) har jag använt vanlig plasttejp för att skapa en bredare linje. Vill man inte köpa nageltejp, men ändå få till tomma linjer, funkar det alltså nästan lika bra att klippa till vanlig tejp till tunna bitar. Däremot är det pilligare och kan vara svårt att få rakt, och ha också i åtanke att vanlig tejp fäster hårdare än nageltejp och därmed kan dra med sig baslacket när du pillar bort tejpen. Var försiktig!