DIY // hur man gör en HIMMELI [VIDEO]

Ett pyssel som jag ofta återkommer till är att göra egna himmeliformationer. Trots att det kanske ser invecklat ut är det faktiskt väldigt enkelt att knåpa ihop själv när man väl förstått principen. Har du några minuter över tycker jag definitivt att du bör testa att göra en egen, längre ner har jag en video där jag visar hur du går tillväga ⇣. Det roliga är att himmelis kan göras av saker som du med stor sannolikhet redan har hemma.
 
Du behöver:
- 12 sugrör
- snöre
- eventuella dekorationer (jag använde träkulor)
 
Mitt tips är att använda sugrör av papper, eftersom de är hårdare och på så sätt håller formen bättre än vanliga plastsugrör. Jag har även använt träkulor för att göra övergångarna mellan de olika formarna lite finare, men detta är såklart valfritt.
 
Hur går det till?
Egentligen handlar det om att forma trianglar genom att tvinna ihop sugrörens ändar med motsvarande hörn på föregående triangel. Eftersom det är lite klurigt att förklara tekniken i bild och text har jag spelat in en tutorial som du kan kika på här ovan. 
 
När du väl har fått kläm på tekniken börjar det roliga: att göra dem personliga. Vad jag gillar med himmelis är att de verkligen kan kombineras i oändlighet, och att du själv får bestämma precis hur du vill att just din himmeli ska se ut. Om du vill kan du göra en jätteinstallation med massa olika former, eller göra som jag och låta dem vara enkla och lite mindre i storlek. Tänk bara på att oavsett hur stor du vill göra din himmeli, så måste alla tolv sugrör vara lika långa för att behålla proportionerna.
Denna video är gjord i samarbete med Fyndiq.se som står för allt material. Sugrören jag har använt hittar du HÄR!