Hjort är hjort

För ett par månader sedan visade jag en hjortsminkning som jag gjorde inför halloween 2013. I det inlägget nämnde jag att jag var sugen på att göra om samma sminkning, men med några små förändringar. Sagt och hjort! Hehe. Den största skillnaden är nog hornen, som jag gjort av aluminiumfolie, flytande latex, papper och akrylfärg. Minst sagt bekvämare än att ha grenar i håret, som jag ju hade sist.
 
Om du är nyfiken på att se fler av mina halloweensminkningar får du mer än gärna klicka här: Costume & Special FX
 
 
 
 

Smokey Matte Fingertips [VIDEO]

Halloween måste inte enbart innebära timslånga sminkningar och specialeffekter. Även om just dessa saker är bland det roligaste jag vet, tycker jag att det är minst lika roligt att spela på enkelhet och låta ett enda element bli huvudfokus. Därför har jag klippt ihop en video där jag visar hur du enkelt får till sotade fingertoppar. Klicka på klippet ovan eller besök min YouTubekanal.
 
Förresten, du kommer väl ihåg att lägga till mig på BLOGLOVIN'
 
 

Materialtips inför halloween: Polymorph

Jag tänkte dra igång en liten inläggsserie kallad MATERIALTIPS INFÖR HALLOWEEN, där jag tipsar om olika basic-material som kan vara bra att ha inför halloween och alla sminkningar, sårskador, special FX, you name it. Om du har förslag på inlägg som du vill se på temat, eller bara undrar något överlag, får du mer än gärna lämna tips och frågor i kommentarsfältet nedan så ska jag se vad jag kan sammanställa. Först ut på temat: Polymorph.

Polymorph, även kallat "Friendly Plastic", är en typ av giftfri smältplast som kommer i form av små, små vita kulor. Det smarta med detta material är att det kan formas till precis vad du vill - det enda du behöver är varmt vatten (minst 62ºC) för att plasten ska smälta och bli omformbar.
 
Du häller helt enkelt i plastkulorna i varmt vatten, väntar tills de blir genomskinliga och plockar sedan upp den klump som bildas när kulorna smälter samman. Lättast är att plocka upp plasten med en liten pinne, förslagsvis en tandpetare, då plasten blir hal och riktigt varm. Dock svalnar den väldigt snabbt, så det dröjer inte många sekunder innan du kan börja arbeta med klumpen. Sedan är det bara att börja forma plasten till önskad form...
 
... t.ex. proteser, horn, ben, tänder eller andra kroppsdelar som sedan kan användas i dina sminkningar eller specialeffekter. När plasten härdar återfår den sin vita ursprungsfärg. Om du inte blir nöjd med formen, eller ändrar dig och vill forma något annat, är det bara att lägga tillbaka plasten i det varma vattnet så smälter den igen och du kan forma om den i oändlighet. Jag tycker detta är SÅ smart!
 
Tyvärr har jag inte hittat någon svensk återförsäljare av Polymorph, utan jag köpte mitt material på eBay från en brittisk säljare. Om du vet vart man kan hitta Polymorph i Sverige skulle jag bli superglad om du vill dela med dig!
 
 

Bloody Nails

Det bästa blodfärgade lacket hittar du antagligen i IsaDoras Bohemian Rose, som har en kall, klar ton som passar kanon för just blodmönster. Eftersom formulan tillåter olika täckgrad beroende på antal lager, kan du själv anpassa hur djup du vill få sin färg. Att måla något skräckinspirerat på naglarna tycker jag är en perfekt utväg för dig som inte känner för att gå all out med utklädnad på halloween, men ändå vill göra något
 
Allra finast blir det nästan upp och ner:
 

 

Frankensteins Monster

Nä, alltså hörrni. Jag KAN verkligen inte vänta på halloween längre. Därför tänkte jag redan nu dra igång med sminkningar och lite inspo framöver, inför årets kanske mest fantastiska helg. Har ni tips på någon sminkning eller förslag på grymma produkter (som blir mindre fläckiga än min gröna färg ovan, hehe) tar jag mer än gärna emot det! 
 
Fler halloweensminkningar hittar du under min kategori COSTUME & SPECIAL FX!