Mina Halloweenlooks genom åren

Vilken sminkning gillar du bäst?

Cruella De Vil

Halloween ju tekniskt sett redan över, men eftersom jag vet att många av er firar Halloween i helgen tänkte jag dela med mig av min sminkning för i år. Detta är min tolkning på Cruella De Vil.
 
Har du gjort någon Halloweensminkning i år? Isåfall, vad var du utklädd till?
 
 
 

Sminka ett blåmärke [VIDEO]

Med halloween runt hörnet kände jag att det var dags för en sårsminkning! Jag har uppfattningen att många undviker sårsminkningar eftersom de kan kännas svåra eller avancerade, men ett blåmärke är faktiskt relativt enkelt att få verklighetstroget. Dessutom krävs det inte speciellt många färger för att ge blåmärket djup.
 
DU BEHÖVER:
- Grimas vattensmink "202 ockragul"
- Grimas vattensmink "402 gräsgrön"
- Grimas vattensmink "504 bordeauxröd"
- Grimas vattensmink "601 violett"
- Sminksvampar (engångs)
- En tunnare sminkpensel
 
Färgerna ovan kan självklart bytas ut mot liknande nyanser från andra märken, dock rekommenderar jag att använda vattenaktiverade produkter framför krämsmink då vattensmink gör sig bättre i den här typen typen av färgövergångar.
 
GÖR SÅHÄR:
Riv upp ena änden på en makeupsvamp. Detta ger ytan textur vilket nästan automatiskt skapar mer realism i ditt blåmärke. Applicera sedan gult i en månliknande halvcirkel följt av grönt innanför det gula. Dutta sedan mörkrött över det gröna och lite utanför området. Fördjupa färgen med en riktigt mörk lila nyans. Om du tycker att kanterna blir för skarpa kan du tona ut dem med lite gult eller grönt. Avsluta det hela med att måla oregelbundla linjer i rött eller lila för att efterlikna spruckna blodådror. Tona ut dem något med baksidan av din sminksvamp.
 
 
 
Videon gjorde jag i samarbete med Fyndiq.se
 
 
 

Throwback to Halloween

Efter några dagars ofrivilligt uppehåll här på bloggen är jag äntligen tillbaka! Därför tänkte jag passa på att fråga vad du skulle vilja se mer av här på bloggen: recensioner, skönhet, DIY, odling eller något helt annat? Let me know!
 
 

235 days left...

... till nästa halloween. Jag kikade igenom min externa hårddisk och hittade några mappar med gamla halloweensminkningar, däribland denna bild från förra årets skull-sminkning. Blir så galet sugen på att dra fram alla sfxprodukter och gå loss, trots att det bara är början av mars. Kan. Inte. Vänta.
 
Vill du se fler sminkningar kan du klicka HÄR för att komma till Costume & Special FX-kategorin.
 
 
 

Halloween 2015 by Sofiamilk

 
 
Detta blev mina halloweensminkningar i år! Vilken är din favorit?
 
 
 

Anatomy: skeleton hand

Fortfarande inte fixat utklädnat för idag? Om du bara har lite vitt smink kan du måla fram ett skelett som en sista minuten-lösning. Mitt tips är att utgå från en anatomiskt korrekt bild på den skelettdel du har tänkt måla, för att få det att se så verklighetstroget ut som möjligt.
 
 
 

Silver Vampire

Min tolkning av en klassisk vampyrsminkning. Varken blodig eller likblek, utan mer grunge, lite halvslarvig och med en höjd brynform. För att inte hålla det alltför enkelt fick vattenlinjen bli knallröd i kontrast till det silverlila håret.
 
De understrukna länkarna går till recension på respektive produkt!
BAS
Make Up Store - Loose Powder "milk"
Make Up Store - Microshadow "smog"
IsaDora - Eye Shadow Palette "55 Smoky Eyes"
 
ÖGON
IsaDora - Eye Shadow Palette "55 Smoky Eyes"
theBalm - Nude 'tude
Make Up Store - Lipliner "Burlesqe"
lösögonfransarna vet jag tyvärr inte märket på.
 
ÖGONBRYN
Ändarna av brynen gömde jag bakom ett vattenlösligt lim, och täckte sedan över med concealer och puder. Det finns massvis med bra tutorials på detta på YouTube!
Anastasia Beverly Hills - Brow Wiz "Taupe"
 
LÄPPAR
IsaDora - Perfect Lipliner "Zinfandel"
IsaDora - Perfect Moisture Lipstick "Zinfandel"
 
NAGLAR
 
Tänderna fuskade jag till lite snabbt i Photoshop, eftersom de vampyrtänder jag hade köpt fick mig att se ut såhär. Haha.
 
 

Materialtips inför halloween: blodsorter

Med några dagar kvar till halloween tänkte jag lite kort gå igenom något som många lär använda sig av i helgen: blod. (Om du tycker att blod är obehagligt rekommenderar jag dig att sluta läsa här). I min senaste halloweenmanikyr använde jag ett koagulerat blod, som skiljer sig lite från de vanligaste blodsorterna. Det tänkte jag att vi skulle kika lite närmre på idag.
 
 
Det finns nämligen en hel uppsjö av blodsorter på marknaden, vilket kan göra det svårt att veta vilket blod man ska välja. Mest logiskt är kanske att köpa den billigaste flytande sorten, vilket såklart funkar utmärkt, men vad som kan vara bra att veta är att billigare blodsorter, i vissa fall, färgar av sig på huden. Om du då får blod på fel ställe på huden eller vill göra om en droppe som blev skev, kan det bli svårt att täcka över huden som blivit färgad. Om du ska använda blod i ansiktet kan det därför vara klokt att satsa på ett blod av lite bättre kvalité, om du inte vill vara rosa i flera dagar. Bäst är alltid att göra ett litet test på huden innan, för att se hur just din blodsort agerar. Dessutom upplever jag att en del billigare blodsorter har fel ton och många gånger är för ljusa, och därför ser orealistiska ut. Jag säger inte att detta gäller alla billiga blodsorter, det finns säkert sorter som är minst lika bra som de jag nämner i det här inlägget, men de jag har testat har agerat ungefär på samma sätt.
 
Tips! Om du inte har tid eller lust att köpa blod, kan du göra eget. Jag vet att det finns recept på blod man kan göra av karamellfärg, men jag gissar att det får ungefär samma effekt som lite billigare blodsorter gällande att det färgar. Om det krisar tycker jag däremot att det är värt att testa, om inte annat för att bloda ner kläder!
 
Grimas Filmblod (A & B) är ett flytande blod som inte torkar helt, och därför får en väldigt realistisk look då glansen i blodet bibehålls. Om du ska göra ett sår som ser nytt ut, exempelvis ett skotthål, är detta därför ett perfekt blod till just det. Vad jag gillar är att det inte är överdrivet rinnigt, utan snarare lite segt i konsistensen, så sålänge du applicerar lite i taget och låter det rinna sakta behöver det inte bli ett blodbad (om du inte vill det, förstås). Letar du däremot efter ett blod som torkar matt och är helt kladdfritt, bör du satsa på något annat. A är något rinnigare än B, som definitivt är åt det lite segare hållet inom flytande blod-kategorin. Personligen föredrar jag mörkare blod över ljust, då det i mina ögon ser mer realistiskt ut. Detta är såklart en smaksak. 
 
Vad som är smart med just Grimas filmblod är att den minsta flaskan har en spets som gör appliceringen jätteenkel. Denna kan skruvas upp och fyllas på med innehållet från de större flaskorna. Värt att nämna är att blodet kan användas i munnen, men att det inte bör sväljas.
 
Ben Nye Fresh Scab. Mitt favoritblod! Detta är ett blod med koagulerad effekt, geleartad textur och fast konsistens. Av de blodsorter jag har testat är detta helt klart det mest realistiska, för även om rinnande blod är nödvändigt i många fall är Fresh Scab oövervinnerlig när det kommer till realism i sårsminkningar. Tack vare texturen får blodet en klumpig, torkad effekt likt sårskorpor, men blir inte helt matt och ser därför fortfarande färsk ut. Det är enkelt att använda då konsistensen är tillräckligt mjuk för att smetas ut, men samtidigt fast nog för att inte bli det minsta rinnig. Även detta blod kan användas i munnen, men bör inte sväljas.
 
Tyvärr är inte Fresh Scab jättelätt att få tag på i Sverige, åtminstone inte online. Jag köpte min burk på camerareadycosmetics.com, men om du vet vart man kan få tag i det här får du gärna lämna en kommentar!
 
 
 
Fresh Scab över svart ansiktsfärg.

 

 
Inlägget innehåller delvis produkter som har skickats till mig för recension, men kom ihåg att mina inlägg alltid utgår från mina egna åsikter, oavsett om jag fått en produkt skickad till mig eller om jag har köpt den själv. Alla recensioner här på sofiamilk.se är därför helt ärliga, så du vet!
 
 

Bloody Nails 2.0

Det närmar sig. Årets kanske bästa helg är bara några dagar bort, och eftersom jag vet att inte alla vill, kan eller har tid att satsa på sin utklädnad, kommer här ännu ett enkelt alternativ som verkligen vem som helst kan åstadkomma. Det är superenkelt!
 
Till denna manikyr (om man nu kan kalla något såhär blodigt för manikyr) har jag endast använt två produkter: en svart ansiktsfärg och koagulerat blod. När du sminkar händerna kan det vara bra att använda ett blod som stelnar något, just för att minska kladdet. Jag använde Ben Nye Fresh Scab, som tyvärr inte är vattenfast, men koagulerat blod var den blodsort jag hade tillhands (hehe) som stelnar mest. Dessutom får det blodet att se mer realistiskt ut tack vare klumparna som bildas. Om du inte har koagulerat blod hemma, eller blod överhuvudtaget, kan du ersätta blodet med en röd ansiktsfärg, läppstift eller läppenna, dock kommer hållbarheten bli därefter. 
 
Fler manikyrer med halloweentema:
 
 
 

Materialtips inför halloween: flytande latex

 

Vi fortsätter med min serie MATERIALTIPS INFÖR HALLOWEEN! En riktigt smart produkt, som jag vet att många använder runt halloween, är flytande latex. Flytande latex är en mjölkig produkt som exempelvis kan användas för att skapa olika hudtexturer, sår, användas som lim och fästgrund eller för att skapa proteser (exempelvis använde jag latex till hornen i min hjortsminkning). Användningsområdena är antagligen lika många som det finns användare, men det finns en del säkerhetsaspekter att ha i åtanke innan och under tiden du använder latex. Några av dem tänkte jag gå igenom här, men du får mer än gärna lämna en kommentar om du tycker att jag har missat något viktigt!

 
Läs även:
 
- Först och främst: alla tål inte latex. Latex är en stark produkt som innehåller ämnen som inte är helt ovanliga att få allergiska reaktioner av, så innan du applicerar latex på ett större område är det superviktigt att först göra ett allergitest, exempelvis i armvecket. Följ alltid instruktionerna som står på just din flaska.
 
- Latex fastnar i hår, så täck alltid ögonbryn, hårfäste och liknande med någon produkt innan användning, och undvik ögonområdet helt.
 
- Det är ingen idé att använda fina penslar till latex, de kommer bli förstörda. Använd topsar eller engångssvampar som du lätt kan slänga efter användning.
 
- Arbeta i god ventlilation, allra helst utomhus (speciellt om du använder starkare latex för proteser, läs mer på nästa punkt). Ett tips är att hälla upp den mängd latex du har tänkt använda i en skål, och låta ångorna avdunsta några minuter innan användning, för att minska risken för de besvär som ångorna kan orsaka (t.ex. irriterade ögon). 
 
- En annan viktig sak jag vill belysa är att det finns olika typer av latex för olika ändamål. Dels finns det den typ av latex som är ämnad för sårsminkningar, zombiehud osv, med andra ord en produkt som är godkänd att användas på huden (om du inte är allergisk, förstås). Utöver det finns det en starkare typ av latex med högre ammoniakhalt, som inte alls är till för huden utan rentav kan skada den. Denna typ av latex är mer hållbar och används till proteser, gjutformar och andra föremål som används till annat än just hud och ansikte.
 
Till min hjortsminkning gjorde jag egna horn där jag bl.a. använde flytande latex.
 
Det finns säkert många fler typer av latex än vad jag har nämnt, men detta är de varianterna som jag känner till och kan utgå ifrån. Det jag egentligen vill säga med detta inlägg är: var försiktig. Det är jätteviktigt att du använder rätt typ av latex till rätt användningsområde, och att du läser noga på etiketten innan användning just för att undvika skador. Exempelvis är den avlånga flaskan i inlägget inte avsedd för användning på huden, medan den bredvid (med den större etiketten) ska vara okej att använda på huden. Jag lämnar länkar till de olika flaskorna som jag har nedan, så att du själv kan bilda en uppfattning kring vilken typ av latex som är hudvänlig/inte hudvänlig för att passa bäst till just ditt ändamål:
 
 
 
Har du använt flytande latex någon gång? Jag skulle jättegärna vilja se resultatet! Lämna gärna en länk i kommentarsfältet så ska jag kika!