SOFIAMILK - ACO CC Cream

ACO CC Cream


 
När jag läste beskrivningen för ACOs nya CC Cream fick jag genast höga förväntningar - det lät som en produkt som jag verkligen skulle kunna gilla. Utjämnande, återfuktande, parfymfri och SPF 15 låter ju onekligen som fina egenskaper, inte minst under sommarhalvåret då jag gärna använder lätta produkter med solskydd i. ACOs CC Cream kommer i två nyanser, kostar 149:- och har en 6 i 1-funktion med följande egenskaper:
 
1. Mineralpigment jämnar ut hudtonen.
2. Vitaminer och reparerande olja stärker och skyddar huden från yttre påverkan.
3. Intensivt återfuktande i upp till 24h.
4. Vitamin B3 verkar aktivt för att minska fina linjer och rynkor.
5. En unik kombination av fuktbindare och mjukgörande ingredienser återskapar hudens naturliga lyster.
6. SPF 15 skyddar mot UV-strålning vilket motverkar hudens åldrande.
Först och främst gillar jag att den är svagt gultonad, vilket är något jag alltid letar efter för att neutralisera röda toner. Extra bra i just den här typen av produkt! Den jämnar ut, ser naturlig ut och låter din naturliga hud lysa igenom. Dessutom gillar jag allt med själva förpackningen: den ljusblå tonen, layouten med den cleana baksidan och det faktum att den kommer i en smidig liten tub som rymmer hela 50ml.
Där stannar tyvärr mina positiva erfarenheter av produkten. Tyvärr blir den alldeles för glansig för mig med kombinerad hy, och trots att jag både har testat att bära den ensam och med ett mineralpuder över känns det som att den aldrig riktigt torkar. Dessutom har jag väldigt svårt för doften. Den är parfymfri, men vad jag gissar är solskyddets doft är såpass genomträngande att jag får svårt att använda den. Doften sitter i hela dagen och satte sig både i min beautyblender och puderborste, och sitter i även efter att jag tvättat dem. Bare in mind att jag är väldigt petig när det kommer till dofter, men jag som många gånger undviker parfymerat i hudvård hade faktiskt hellre sett att den var lätt parfymerad (eller allra bäst, helt doftfri) jämfört med hur den är idag.
 
Trots att detta inte riktigt är en produkt för mig kan jag tänka mig att du med en bättre anpassad hudtyp (och inte lika känslig näsa som jag) kommer gilla den massor. Har du torr hy och letar efter en prisvärd och utjämnande färgad dagkräm med solskydd bör du därför verkligen kika in ACOs CC Cream. Jag ska ge den några försök till, men utöver det håller jag mig till min ACO Bronze Cream, som hade varit perfekt om även den hade SPF.
 
3/5
Läs även:
 
 
 
Detta är ett pressutskick.
 
15:15 | | ⇣
ACO, ACO CC Cream, CC Cream, day cream, färgad dagkräm, färgad dagkräm med spf, hudvård, moisturizer, recension, review, skincare, spf, tinted day cream, tinted moisturizer
Sarah //

Tråkigt att den inte va så bra :/

Svar: Egentligen är det nog inget större fel på själva produkten, det är nog mer att den inte är anpassad till min hudtyp ;)
SOFIAMILK

Patricia //

Himla synd, jag som hört så mycket bra!

Svar: Vet att många gillar den, har man en torrare hudtyp är det troligt att den funkar bättre än vad den gjorde för mig ;)
SOFIAMILK

Josephine //

Tråkigt. Fin blogg du har, lycka till med den!
Hoppas du får en trevlig kväll, kram

Svar: Tack snälla! Kul att du har hittat hit!
SOFIAMILK

Matilda //

Jag har också kombinerad hy och hade hoppats på att denna kanske skulle funka när jag läste om den lite snabbt vid ett annat tillfälle. Attans då! Har du tips på någon BB-cream som funkar för kombinerad hy?

Svar: Jag hade också hoppats att den skulle fungera bättre för vår hudtyp! Utöver det har jag faktiskt inte så stor koll på BB-utbudet idag, men när de var som mest populära minns jag att många gillade Lumenes variant. Den kanske kan vara värd att kika på? Har inte testat den själv så har tyvärr inget personligt att säga om den ;) Hoppas du hittar något som funkar, Matilda!
SOFIAMILK

Elin Lundgren //

Är den rinnig i konsistensen? Blev sugen på att prova den då jag har rätt så torr hy:)

Svar: Den är faktiskt ganska krämig! Hoppas den funkar bra för dig!
SOFIAMILK

Lina Fransson //

Vad komiskt! Både du och Helen Torsgården recenserade denna produkt idag och gillar den inte! Alltså är det inget att satsa på hehe. Jag har kombinerad hy, blandhy, mot det feta hållet. Har du något tips på annan BB eller CC cream? Jag gillar inte heller när det blir för tjockt eller för täckande, vill bara jämna ut lite ibland. :). Måste även säga att jag fullkomligt älskar den här bloggen! Ramlade in av en slump och gillar den verkligen!

Svar: Vad kul att du har hittat hit! Låter som att vi har ungefär samma hudtyp. Hittills har jag inte hittat någon BB/CC-cream som jag verkligen tycker om, men ACOs Bronzing Cream som jag nämnde i inlägget är så nära jag har kommit... Ett tips är annars att blanda i lite dagkräm i din foundation om du inte vill ha den lika täckande, dock blir det ju inte riktigt samma sak ;) Tusen tack för din kommentar, ha det fint!
SOFIAMILK

Upp ⇡