SOFIAMILK - DIY // målade ljusstakar i betong

DIY // målade ljusstakar i betong


DIY, Interior //
Du kanske minns att jag tidigare har visat hur man gjuter egna ljusstakar i betong? Häromdagen bestämde jag mig för att gjuta några till, med planen att tillsätta lite färg göra dem mer unika än de första jag gjorde. Jag körde på vitt, svart och koppar, men du kan såklart använda vilka färger du vill. Såhär blev mitt resultat:
 
När det kommer till att skapa föremål till min inredning försöker jag alltid tänka återbruk och hållbarhet, även om det bara gäller mindre föremål såsom ljusstakarna ovan, att virka en kattsäng av lakan eller att göra grytunderlägg av klädnypor. Formarna som jag har gjutit ljusstakarna i är tomma schampo- och balsamflaskor (dessa, för att vara exakt), och svårare än så måste det inte vara. Jag har fått en del frågor ifall det inte är krångligt att gjuta i betong, och visst kan det vara lite bökigt (speciellt om man inte har så gott om plats eller kan vara utomhus), men det är absolut inte omöjligt. Egentligen behöver du inte speciellt mycket material då du kan gjuta i nästan vilken tät behållare som helst. Att du dessutom skapar något unikt som inte finns i butik tycker jag gör det hela ännu mer värt det.
 
Betong är ett hållbart naturmaterial som enligt mig är otroligt vackert. Vad som gör betong till ett naturmaterial är att den största delen av innehållet består av sk. ballast, vilket är finkornig sand, sten eller grus. Det i kombination med betongens hållbarhet och det faktum att man kan använda återanvänt material att gjuta i gör att jag tycker det faller fint in i det naturtema som råder hos Monthly Makers den här månaden. 
 
 
 
11:56 | | ⇣
DIY, betong, black, concrete, copper, grey, ljusstake av betong, moleskine, monthly makers, sprayfärg, white
Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf //

Men så fint! Älskar din blogg, smink och coola pyssel, perfekt kombination!

Svar: Åh, du är så himla gullig Maria! Blir så himla, himla glad av att höra detta!
SOFIAMILK

JUNITJEJ //

Så fina ljusstakar!

Svar: Tack!
SOFIAMILK

MATILDESIGN //

Vad coola! Gillar din blogg! Den har cool layout, bra redigerade bilder och bra innehåll! Fortsätt så! :D

Svar: Men hur snäll är inte du? TACK! Blir otroligt glad!
SOFIAMILK

Stina - Tillvaron.se //

Åh, så himla fina! Himla läckert med kopparfärgen också 😊

Svar: Tack Stina! Ja, än tycker jag att koppar är himla fint!
SOFIAMILK

Arla //

Oh! Har också hemmagjorda betongljusstakar, detta var ju verkligen ett roligt och enkelt sätt att ta det ett steg till :) Det får jag testa!

Svar: Visst är det kul när man kan arbeta vidare på något man har skapat sedan innan? ;)
SOFIAMILK

Tilla Leah //

Fasen vilken bra blogg du har!! vad använder du för kamera? :)

Svar: Tusen, tusen tack!! Åh, så himla tråkigt men jag tror inte att kamera jag använder säljs längre. Detta inlägg (och de flesta andra) har jag fotat med min Canon EOS M + ett 22mm EF-M pannkaksobjektiv. Den klassas faktiskt som en kompakt systemkamera, dock tycker jag att den nästan presterar som en DSLR. Vet att Canon har släppt en nyare variant (EOS M3) som bl.a ska ha snabbare fokus och vridbar skärm, men har ingen aning om hur den presterar :)
SOFIAMILK

Mitt USA //

Wow, riktigt snygga! Mysig blogg:)

Svar: Kul att du gillar dem! Tack!!
SOFIAMILK

Julia //

Nämen åh vad fint med kopparfärg! (och ja, hela din blogg är underbart fin! )

Svar: Det är verkligen en fin färg. Och vad snäll du är, blir så himla glad! Tack!!
SOFIAMILK

Sandra //

Åh vad fint! Hur gör alla egentligen med dessa små växter i minivaser? Har alltid undrat hur en gör!

Svar: Jag har bara tagit en liten stickling från en planta jag har här hemma. :) Annars plockar jag direkt från naturen och försöker få med lite av rotsystemet, så den klarar sig. Vet inte hur andra gör dock. Tack!
SOFIAMILK

Linnea //

jättefin blogg och bilder!!

Svar: Åh, vad snäll du är! Tack!
SOFIAMILK

Alicia //

Jag grinar för hur snyggt detta är! Har just konstaterat för tusende gången att jag MÅSTE släppa min rädsla för betong och prova för jag tycker det är såååå vackert! Tror jag egentligen är rädd för att det ska göra mig galen och att jag inte ska kunna sluta för det för många former att prova haha. Älskar kombon med kopparfärgen. Dödssnyggt!

Svar: Du, betong är inget att vara rädd för! Fast det där med att fastna och inte kunna sluta kan jag inte lova något om, hehe ;) Äh, kör på säger jag! Superfint material! Och visst gör sig det gråa fint mot just metallfärger?
SOFIAMILK

Silje //

Kjempefint! Liker det rene og enkle med dette prosjektet samtidig som at ved å male dem litt, for man også litt fargekontraster :)

Svar: Åh, tack Silje! Jag håller med, tycker det är fint att våga kontrastera med färg mot den hårdare betongen.
SOFIAMILK

Borgmästaren //

Jättesnygga! Särskilt de med kopparranden. Nu börjar det verkligen bli dags att lysa upp höstmörkret igen med ljus. Ska gräva fram mina betongstakar. Gjöt liknande i fjol.

Svar: Vad kul att du tycker det! Ja men eller hur, mysigaste tiden på året!
SOFIAMILK

Anna María //

Så fina. Jag använde också betong. Vad använder du för sorts färg?

Anna María //

Skrev bara klart halva kommentaren visst, men jag menar såklart att jag använde också betong som material i månadens Monthly Makers tema. :)

Svar: Haha, jag förstod det ;) Superfina blommor du har gjort, är imponerad att du fick dem så himla jämna! Kul att fler arbetade i betong, bästa materialet!
Färgen jag använde är vanlig akrylfärg (vit och svart) och sprayfärg till kopparn. De jag sprayade maskerade jag, och täckte det jag ville ha omålat med en tät plastpåse så det inte dammade och fäste där. Vet inte hur brandsäker härdad sprayfärg är dock, så jag får hålla ett öga på dem när ljusen början brinna ner. Tror inte det ska vara någon fara dock :)
SOFIAMILK

Mikaela //

Sjukt fina! Jag har också sprayat en del betonggrejer med kopparfärg, tror att det som är brandfarligt med sprayfärgen är när den är i sprayflaskan pga trycket i den och så? Det borde inte vara någon fara med att torkad och klar färg fattar eld i alla fall tror jag :)

Svar: Tack Mikaela! Ja, jag tror precis som du att det är själva tryckbehållarens gas som är brandfarlig (sådär som man kan tända eld på hårspray), men jag blir ändå osäker med tanke på att färgen säkert innehåller massa kemikalier som jag ju inte har någon aning om hur de reagerar i kontakt eld. Får hålla ett öga!
SOFIAMILK

Jessica //

Så snygga ju! Gillar verkligen kopparen!!

Svar: Tack Jessica! Ja, koppar är allt fint det!
SOFIAMILK

Johanna //

Verkligen jätte fina (: är sugen på att göra några själv men vad använde du för betong och vilken koppar färg? (:

Svar: Hej, jag mailar dig! :)
SOFIAMILK

Upp ⇡