SOFIAMILK - DIY // marmorerade muggar [VIDEO]

DIY // marmorerade muggar [VIDEO]


DIY, Interior, Videos //
För ett par år sedan såg jag en bild på Pinterest där någon hade marmorerat gamla muggar med nagellack, likt tekniken man använder för att göra just marmorerade naglar. Sedan dess har jag inte riktigt kunnat släppa tanken på att göra egna, men har inte haft några lämpliga, enfärgade muggar att använda. Tills nu! Därför har jag satt ihop ett klipp där jag visar hur du gör dina egna marmorerade muggar:
 
Jag använde nagellack i metallfärgerna guld, silver och koppar, men du kan såklart använda vilka färger du vill. Tänk bara på att använda minst två färger för att få fram den marmorerade effekten. Det smarta med att använda just nagellack är att du lätt kan göra om mönstret om så önskas. Blir du missnöjd med din marmorering, vill byta färg eller helt enkelt tröttnar, kan du enkelt ta bort mönstret med nagellacksborttagning och börja om. 
 
Obs! Försök undvik att få mönster precis där man dricker. Trots att nagellack härdar vågar jag inte svara på hur hälsosäkert det är att ha nagellack precis vid kanten. I mitt fall spelar det ingen större roll eftersom jag använder mina som minikrukor, men ha alltid säkerhet i åtanke när du marmorerar dina muggar. Annat som kan vara bra att veta är att muggarna varken tål maskindisk eller mikro efter marmoreringen.
I mina muggar bor minikaktusar. Vill du se ett annat alternativ att plantera kaktusar i får du gärna kika på mina geometriska krukor i betong.
 
 
 
Denna video är gjord i samarbete med Fyndiq.se som står för material.
 
 
14:31 | | ⇣
DIY, OPI, interior, kopp, marble, marmor, muggar, nagellack, nail polish, tutorial, vattenmarmorering, video, videotutorial, water marble, water marble cups, water marble mugs
Amanda //

Så coolt!! Detta måste jag testa!! :)

Svar: Kul!! Tack!
SOFIAMILK

Stina - Tillvaron.se //

Väldigt tjusigt! Måste säga att jag verkligen gillar att du lägger upp DIY-videos, de är så himla proffsigt gjorda och är oerhört inspirerande :)

Svar: Åh, vad glad jag blir! Tack Stina! Jättekul att du gillar dem, de är väldigt roliga att göra :)
SOFIAMILK

JUNITJEJ //

Så läckert!

Svar: Tack!
SOFIAMILK

Twiggy Lundberg //

Men wow så kreativt! :D

Svar: Åh, tack :)
SOFIAMILK

Elvira Wolmesjö //

Borde man inte kunna göra något sådant här med porslinsfärg? I alla fall något liknande :>

Svar: Det kanske, jag har aldrig provat det faktiskt!
SOFIAMILK

Simone //

Har själv funderat på att piffa till mina enkla vita Ikeamuggar, så snyggt och enkelt! Men hur länge måste de torka efteråt?

Svar: Det torkar väldigt snabbt. Bäst är nästan att låta det stå några timmar, för att vara på den säkra sidan.
SOFIAMILK

matilda //

Hej!

Så fina! Undrar om de behöver lackas eller något efteråt så att det inte släpper? :)

Svar: Det kan du absolut göra :) utan försegling tål de inte maskindisk, jag använder mina som krukor så för det ändamålet går det bra utan, men om du ska dricka ur dem kan du lacka dem med lämpligt lack. Fråga i en hobbybutik!
SOFIAMILK

Upp ⇡