SOFIAMILK - Make Up Store Loose Powder "MILK"

Make Up Store Loose Powder "MILK"


Makeup, Products, Reviews //
Make up Store Loose Powder "milk" är det puder jag använder för att sätta mitt smink till vardags. Detta är ett svagt gultonat löspuder, som trots sin pigmentering blir transparent väl på huden och därmed passar många hudtoner. Det gula i pudret ger med andra ord ingen färg, utan hjälper endast till att dämpa röda partier.
 
Vad jag gillar med det här pudret är att det tack vare sin finkornighet blir otroligt lättapplicerat, och att det därmed sällan ser kakigt ut på huden. Det behövs väldigt lite produkt för att matta ner, men resultatet blir trots den matta ytan varken platt eller livlöst - så länge du applicerar ett tunnt lager lyser ändå den återfuktade känslan igenom. Jag brukar kombinera det med Lumene Longwear Blur Foundation, som ju har en mer naturlig finish, vilket återges fint trots att jag pudrar lätt ovanpå.
 
Dock finns det några minus. Även om förpackningen är riktigt fin, har ett stort lock att snurra borsten i och jag fattar idén bakom löspuder, är det en relativt opraktiskt utformning. Vill man bättra på pudret under dagen känns det klumpigt att bära med sig en såpass stor burk, vars innehåll lätt dammar.
 
Loose Powder "milk" kostar 235:-/11g. Visst finns det billigare alternativ, men med tanke på hur otroligt länge min burk har räckt i och med det stora innehållet känns det inte som en jättestor kostnad i längden. Att den dessutom har det finaste namnet gör det hela ännu trevligare ;).
4/5
 
 
11:48 | | ⇣
loose powder, loose powder MILK, make up store
Grodan //

På jakt efter ett bra puder att sätta smink med. Ska spana in detta :)

Svar: Tycker absolut att den är värd att kika på!
SOFIAMILK

Johanna Svensson //

Hej! Löspudret sinai, även detta från MUS är en storfavorit, det är skimmrigt och ger en fin lyster till hela ansiktet om du inte vill vara matt!

Är förresten sugen på att odla kryddväxter så som mynta, persilja och basilika.. är det något du har provat och kan ge tips om??

Svar: Hallå! Åh, sinai är så himla fin. Dock blir jag lite för glansig om jag använder den över hela ansiktet, har kombinerad hy och behöver något som mattar ner en smula. Sinai är faktiskt med i inlägget under detta, hihi. Lätt att missa :)
Kryddväxter har jag faktiskt inte så bra koll på som jag egentligen önskar. Vet dock att mynta bör odlas avskilt från andra växter eftersom de får galna rotsystem och sprider sig överallt. Tipsar om Sandra på atilio.se, hon är grym på det! Kika in hos henne och hälsa från mig!
SOFIAMILK

Julia //

Man är ju alltid på jakt, så nu får jag prova den! :)

Svar: Den är absolut värd att testa!
SOFIAMILK

Matilda //

Åh vilket bra tips! Jag behöver något sånt här, ska absolut kika det. :)

Svar: Gör det, den är riktigt fin!
SOFIAMILK

Johanna //

Om du vill ha ett bra puder att bättra på sminket under dagen med så är Make up Stores blothing powder jättebra! Det är ingen färg eller täckning utan tar bara bort oljan i ansiktet utan att det blir kakigt. Alltid en räddare i nöden för mig, speciellt eftersom den är så lätt att ha med sig överallt! :)

Svar: Låter ju riktigt spännande, får kika närmre på det! Får nog bli något kompakt efter denna är slut :)
SOFIAMILK

ISA //

fråga: applicerar du sånt här löspuder (haha vad heter det?) med borste eller en duttsvamp? Noll koll på smink som du hör hehe

Svar: Jag använder en stor, fluffig borste. Rekommenderar Real Techniques Powder Brush eller deras Blush Brush, de fångar upp lagom mycket produkt. Tycker att svampar packar på för mycket puder, men det är ju såklart en smaksak!
SOFIAMILK

Frida //

är pudret transparant? mina vänner har nämligen sagt det men jag är inte riktigt säker,sjölv så är jag mulatt o är lite brunare i hudfärgen. Undrar om pudret passar mig,eller om de är färg?

Svar: Sorry att jag svarar så sent! Ja, pudret blir transparent. Dock har jag relativt ljus hy men på mig ger det ingen färg alls. Mitt tips är att gå till en butik och be att få testa där, för att verkligen se hur den anpassar sig i verkligheten :)
SOFIAMILK

Upp ⇡