SOFIAMILK - DIY // slå in julklappar i tyg

DIY // slå in julklappar i tyg


DIY //
Dags för nästa tips på julklappsinslagning med återbrukstänk: tyg! Med en sax, vitt tyg och röd sytråd kan du enkelt sy ihop några enkla inslagningsdukar, som funkar minst lika bra som bordsdukar eller kökshanddukar. På så sätt får mottagaren inte bara användning för innehållet i presenten, utan även omslaget. Två presenter i ett, utan pappersskräp efteråt. Win win!
 
Vill du se en till inslagning med återbrukstänk? Kika här:
Till mina dukar återanvände ett gammalt trasigt lakan, och tog vara på de delar som fortfarande var hela. Jag klippte helt enkelt ut en kvadrat, vek in alla kanter och hörn med dubbelt vik för att få fina avslut, och sydde runtom. Tänk på att spara en liten tygbit för en hälla, om du vill kunna använda duken som kökshandduk vill säga. Hällan är även perfekt att fästa god jul-lappar i.
 
För att få en juligare känsla valde jag en röd sytråd och sydde in alla kanter med en tredubbel sicksacksöm. Vilken tråd och typ av söm du väljer är såklart upp till dig, ett perfekt tillfälle att använda lite roligare sömmar! Vill du göra det extra enkelt, eller saknar symaskin, kan du såklart skippa att sy kanterna och låta tyget vara som det är.
 
Så, hur slår man lättast in sina presenter i tyg? Här kommer två exempel:
 
För runda och andra svårinpackade former 
 
För fyrkantiga presenter och kartonger 
 
Har du några förslag på fina inslagningar till jul? Lämna gärna en kommentar med tips, eller länka ditt inlägg om du gjort något liknande. Vill gärna se!
 
 
 
19:44 | | ⇣
DIY, christmas present, christmas present in fabric, fabric, gör det själv, julduk, julhandduk, julklapp, knot wrap, sicksacksöm, slå in julklapp, slå in julklappar i tyg, sy en julduk, sy en kökshandduk, återbruk
Isabell Bellefix Gustafsson //

Gud vad smart! Mina paket är redan klara, men det här tipset ska jag ta med mig till nästa år.. eller helt enkelt som inspo till födelsedagspresenter!

Svar: Åh, kul att du gillar idén! Och som du säger funkar det ju minst lika bra till vanliga presenter också :)
SOFIAMILK

Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma //

Men åh vad snyggt! Bra tips :)

Svar: Tack tack!
SOFIAMILK

Emma -Merakibeauty.se //

ååh så fint :)

Svar: Tack så mycket!
SOFIAMILK

Erica //

Roligt att slå in i annat än papper :)

Svar: Agreed!
SOFIAMILK

Ida | the sky under the sea //

Fint!

Svar: Tusen tack!
SOFIAMILK

JUNITJEJ //

Smart idé!

Svar: Tack!
SOFIAMILK

Isabell Bellefix Gustafsson //

Absolut! Känns som jag blir sämre på pappersinslagningar varje år haha. :') Jag brukade va riktigt duktig men men!

Svar: Är övertygad om att du fortfarande är grym ;)
SOFIAMILK

Upp ⇡