SOFIAMILK - Broken Glass Nails

Broken Glass Nails


DIY, Nails //
Glas är ett jäkligt fint material ändå. Svårarbetat och skört, men ack så vackert. När jag såg att glas var temat för december hos Monthly Makers fick jag först en idé att skära ut geometriska former i spegelglas, men landade tillslut i ett lite mer lättarbetat alternativ där jag snarare drog inspiration från materialet än att faktiskt arbeta i det. Denna manikyr föreställande krossat glas är därför mitt bidrag till månadens tema.
 
Det säger sig kanske självt, men jag har givetvis inte fäst riktigt glas på mina naglar. Istället använde jag glitterflingor av tunn, tunn återvunnen plast som jag hittade på Panduro för några år sedan. Dessa små flingor är oregelbundna i formen, flexibla, ser precis ut som glas och formar sig enkelt efter nageln. Väldigt lämpliga för mitt ändamål, med andra ord. Värt att nämna är att flingorna ser helt olika ut beroende på ljuset, något jag tycker gör det hela extra kul. Här ser de blå ut, men i andra ljus drar de mer åt silver, gult och rosa. Fint oavsett! 
 
För att få glitterflingorna att fästa gjorde jag helt enkelt så att jag målade ett lager baslack, penslade på flingorna med en torr pensel innan lacket hann torka, och pressade försiktigt fast dem med baksidan av penseln. När baslacket torkat målade jag sedan ett par/tre lager topplack för att få en riktigt jämn och fin yta. Klart! Lite stökigt, precis som allt lösglitter, men väldigt enkelt.
 
 
 
 
22:55 | | ⇣
DIY, broken glass nails, easy nail design, glasnaglar, glass nails, glitter, glitterflingor, krossat glas, manicure, naglar, nail art, nails, shattered glass nails, simple nail design
Anna María //

Vilka fina naglar! Ser verkligen ut som glas faktiskt. Kul tolkning!

Svar: Tack Anna María!
SOFIAMILK

Lina Fransson //

Oh fan vad snyggt! Har tom det glittret hemma hos min mamma så det ska jag prova någon gång! Så himla fint :)!

Svar: Åh men gör det! Lova att visa om du testar!
SOFIAMILK

Mikaela //

Tycker det alltid är lika spännande med tolkningar som är lite mer out of the box, snyggt var det också!

Svar: Kul att höra! Tack Mikaela!!
SOFIAMILK

Sandra //

Snyggt, Sofia! Gillar verkligen din tolkning av temat :)

Svar: Tack Sandra! Tycker verkligen om din tolkning också, roligt att se att fler inte använde glas men ändå matchade in temat :)
SOFIAMILK

Alicia //

Superfestlig manikyr och så himla bra och annorlunda tolkning av temat! Den gjorde mig glad och jag inser att jag verkligen måste sluta riva sönder mina naglar så jag kan göra nåt kul med dem.

Svar: Tusen tack, Alicia! Jättekul att höra! Satsa på en bra nagelolja, det är mitt bästa tips :)
SOFIAMILK

Upp ⇡